En iyi 10 fantastik Kore dizisi

0
468 Okunma

K-Pop’un ardından K-Drama da popüler hale gelmeye başladı. Son zamanlarda Kore yapımı diziler adından oldukça söz ettiriyor. Peki daha önce Kore yapımı dizi izlemediysen ve merak da ediyorsan hangilerinden başlamalısın? Bugün sizin için en iyi 10 fantastik Kore dizisi önerisi hazırladık. Hazırsan listeye başlayalım.

En iyi 10 fantastik Kore dizisi önerisi

1- Ghost Doctor

Ghost Doctor

KONUSU: Listemizin ilk sırasında Ghost Doctor dizisi yer alıyor. Dizi, birbirinin tam zıttı olan iki doktorun etrafında dönüyor. Doktor Cha’nın ruhu beklenmedik bir olay sonrası başka bir doktorun bedenine girer. 16 bölüm olarak yayınlanan dizinin IMDb puanı ise 8,2.

2- Goblin

Goblin

KONUSU: Listemizin ikinci sırasında ise çok tanınan bir yapım olan Goblin dizisi yer alıyor. Dizide bir goblin olan Kim Shin sevdiği birçok insanın ölümünü görmüştür ve ölümsüz hayatını sonlandırmak istemektedir. Bunun için de insan bir goblin gelinine ihtiyacı vardır. Kim Shin uzun zamandır goblin gelinini aramaktadır. Kim Shin, bir gün hafıza kaybından muzdarip olan bir ölüm meleği ile tanışır ve birlikte aynı evi paylaşmak zorunda kalır. 16 bölüm olarak yayınlanan dizinin IMDb puanı ise 8,9.

3- Strong Woman Do Bong-Soon

Strong Woman Do Bong-Soon

KONUSU: Listemizin üçüncü sezonunda ise Strong Woman Do Bong-Soon dizisi yer alıyor. Dizi, fiziksel olarak güçlü bir kadın olan Do Bong-Soon ile CEO An Min-Hyuk arasındaki aşkı konu alıyor. 16 bölüm olarak yayınlanan dizinin IMDb puanı ise 8,3.

4- Go Back Couple

Go Back Couple

KONUSU: Listemizin dördüncü sırasında ise Go Back Couple dizisi yer alıyor. Dizi, evlendiğinden dolayı pişmanlık duyan bir çifti konu alıyor. Ban-Do ve Jin-Joo birbirlerini severek evlenmiş bir çifttir. Ancak genç yaşlarında evlendikleri için pişman olmuşlardır. Bir gün, zamanda geriye giderek ilk birbirleri ile tanıştıkları öğrencilik anlarına dönerler. 12 bölüm olarak yayınlanan dizinin IMDb puanı ise 7,9.

5- A Korean Odyssey

A Korean Odyssey

KONUSU: Listemizin beşinci sırasında ise A Korean Odyssey dizisi yer alıyor. Dizi, birbirleriyle bir türlü anlaşamayan Son O-Gong ve Woo Ma-Wang’ın kötülüğün her yerde kol gezdiği karanlık bir dünyada gerçek bir ışık aramasını konu alıyor. 20 bölüm olarak yayınlanan dizinin IMDb puanı ise 6,2.

6- The Beauty Inside

The Beauty Inside

KONUSU: Listemizin altıncı sırasında ise The Beauty Inside dizisi yer alıyor. Dizi, her ayın bir haftası doğaüstü bir şekilde görünümü farklı bir kişiye dönüşen bir kadının ve o kadına aşık olan bir adamın etrafında dönüyor. 16 bölüm olarak yayınlanan dizinin IMDb puanı ise 7,4. 

7- Spring Turns to Spring

Spring Turns to Spring

KONUSU: Listemizin yedinci sırasında ise Spring Turns to Spring dizisi yer alıyor. Dizi, başka bir kişi ile bedeni yer değiştirdikten sonra kendi hayatından tamamen farklı bir hayatı yaşamaya başlayan iki kadının etrafında dönüyor. 32 bölüm olarak yayınlanan dizinin IMDb puanı ise 6,3. 

8- Zombie Detective

Zombie Detective

KONUSU: Listemizin sekizinci sırasında ise Zombie Detective dizisi yer alıyor. Dizi, zombi olan özel bir dedektifin etrafında dönüyor. 12 bölüm olarak yayınlanan dizinin IMDb puanı ise 8,1. 

9- Tale of the Nine Tailed

Tale of the Nine Tailed

KONUSU: Listemizin dokuzuncu sırasında ise Tale of the Nine Tailed dizisi yer alıyor. Dizi, dokuz kuyruklu bir tilki ile bir insanın etrafında dönmekte. Bir programın yapım yönetmeni olan Nam Ji-A, şehirlerinde yaşayan dokuz kuyruklu bir tilkinin varlığını öğrenir ve programına çıkartmak için onun peşine düşer. 16 bölüm olarak yayınlanan dizinin IMDb puanı ise 8,3. Dizinin şu anda 2. sezonu yayınlanmakta ve 3. sezon içinde hazırlık yapılmaktadır.

10- Mr. Queen

Mr. Queen

KONUSU: Listemizin sonunda ise Mr. Queen dizisi yer alıyor. Dizide, modern çağda bulunan Jang Bong-hwan, Blue House’da ülkenin en iyi politikacıları için çalışan bir şeftir. Şef Jang Bong-hwan, bir gün kendini Joseon döneminde Kraliçe Cheorin’in bedeninde bulur. 20 bölüm olarak yayınlanan dizinin IMDb puanı ise 8,9.

 

Genellikle Kore dizileri kısa bölüm süreleri ile tanınıyor. Peki siz hangi Kore dizilerini çok beğendiniz? Hangi tür Kore yapımını izlemeyi seviyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz