Eski diş fırçası ile neler yapabilirsiniz?

0
448 Okunma

Ağız ve diş sağlığınızın korunması için bakımınızı düzenli olarak yapmalısınız. En klasik ve aksatılmaması gereken bakım rutini diş fırçalamaktır. Günde 2 kere dişlerimizi düzenli fırçalayarak, ağız bakımınıza destek olabilirsiniz. Diş fırçalarınızı sağlığınızı korumak için 3-4 ayda bir kez değiştirmeniz önerilir. Eski diş fırçası, dezenfekte edildikten sonra hayatınızın çeşitli yerlerinde size yardımcı olabilir. Öncelikle fırçanızı gece boyunca sirke veya hidrojen peroksit gibi yüksek temizleme gücüne sahip sıvılar içinde bekleterek bakterilerden arındırmalısınız.

Araba temizliğinde kullanabilirsiniz

Sürekli kirli ortamlarda bulunan arabaların temizliğe daha çok ihtiyacı vardır. Hem ön kısımda hem de koltukların aralarında bez veya büyük fırçalar ile ulaşamayacağınız yerleri temizlerken diş fırçasından faydalanabilirsiniz. Ayrıca arabanızın metalik kısımlarını parlatmak, ön farları temizlemek veya direksiyon için en iyi temizlik aracı olabilir.

Evcil hayvanlarınız için kullanabilirsiniz

Eğer evinizde kedi besliyorsanız onun için özel kaşıma fırça veya tahtaları satın almışsınızdır. Kediler bu tür küçük masajlardan çok hoşlanır. Eski diş fırçası ile kedinize masaj yaparak onu şımartabilirsiniz. Ayrıca akvaryum gibi sürekli temizlenmesi gereken eşyalarınızda ulaşamadığınız yerleri diş fırçası yardımı ile temizleyebilirsiniz.

Mücevherlerinizi temizleyebilirsiniz

eski diş fırçası kullanım alanları

Bazı mücevherler daha uzun süre kullanabilmeniz için düzenli bakım isterler. Oldukça hassas olan bu eşyaların bakımını yaparken seçtiğiniz temizlik ürünleri hem dokusunu yıpratmayacak hemde temizleyebilecek özelliklere sahip olmalıdır. Diş fırçası bu alanda sizin için en iyi çözümlerden biridir.

İlginizi çekebilir: Çocuklarınıza diş fırçalama alışkanlığı kazandırmanın kolay yolu!

Fayanslar için en iyi çözüm eski diş fırçası

Fayans araları kirlerin toplanmaya en yatkın olduğu boşluklardır. Zamanla renklerinde kararmalar ve kokular oluşabilir. Büyük fırçalar ile her zaman doğru temizliği yapamayabilirsiniz. Dezenfekte ettiğiniz eski diş fırçası ile bu boşlukları temizleyebilirsiniz.

Çiçeklerinizin bakımını yapabilirsiniz

Ev temizliği sırasında çiçeklerinizin tozunu almak veya bahçenizdeki çiçeklerin bakımını yapmak için diş fırçası kullanabilirsiniz. Hassas yapıya sahip çiçeklerinizin tozunu, polenlerini temizlemek için kullanacağınızın diş fırçanızı, çiçekleriniz ekerken de kullanabilirsiniz.

Eski diş fırçası ile yapabilecekleriniz bunlarla sınırlı değil. Evinizde veya bahçenizde diş fırçası kullanarak bir çok alanda pratiklik sağlayabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz