Evdeki tozu azaltmanın pratik yolları

0
79 Okunma

Evler ne kadar temizlense de kısa sürede tekrar tozlanır. Hatta aynı gün temizlenen eşyaların üzerinde tozla karşılaşma olabiliyor. Bunun üstesinden gelmek için tozun kaynağını bulmak gerekiyor. Ev içerisinde tamamen tozdan kurtulmak imkansız olsa da birkaç basit yöntemle azaltmak mümkün. Peki evdeki tozu azaltmanın pratik yolları neler? İşte cevabı…

Evdeki tozu azaltmak için ne yapmak gerekiyor?

• Yatak, yastık ve çarşaflar çok fazla kir ve toz barındırır. Temiz bir yatak için çarşaflarınızı mutlaka haftada bir değiştirin. Aynı zamanda yatağınızı ayda bir çekim gücü iyi olan bir süpürge ile süpürmeyi unutmayın.
• Evdeki tozu azaltmanın bir diğer yöntemi ise çekim gücü iyi olan bir süpürge kullanmaktır.
• Rutin temizlik günleri herkese göre değişir. Bu temizlik ise genelde haftada bir veya haftada birkaç defa süpürme, silme ve toz almadan oluşur. Rutin temizlikler arasındaki süre ne kadar kısa olursa toz oluşumu da o şekilde azalır.

tozu azaltma yöntemi
• Evde tercih edilen eşyalar da önemlidir. Antibakteriyel halılar kolay süpürülmesi ve daha az toz muhafaza etmesi ile tercih edilir.
• Toz alırken ne kullanıldığı da çok önemli. Standart bezler temizlik sırasında tozları çevreye dağıtırken, mikrofiber bezler kuru kullanımlarda bile tozları en iyi şekilde toplar.
• Islak çamaşırlar ev içerisinde kururken toz yayılımına sebep olabilir. Bunu tamamen engellemenin yolu ise çamaşır kurutma makinesi kullanmaktan geçiyor. Çamaşır kurutma makineleri, çamaşırlara kurutma işlemi yaparken tüy ve tozları filtresinde toplar.
• Toz oluşumunun en önemli nedenlerinden biri de uzun süre açık kalan camlar. Evde belli bir süre odaları havalandırmak yeterli olacaktır. Aynı zamanda havanın rüzgarlı olduğu günlerde camları açmak dışarıda ne kadar toz ve kir varsa evin içerisine gelmesine neden olacaktır.
Evdeki toz oranını azaltmak için yapabileceğiniz öneri listemiz bu şekildeydi. Peki siz evde rutin temizliği kaç günde bir yapıyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz