Facebook akıllı gözlükleri Ray-Ban iş birliğiyle geliyor

0
948 Okunma
facebook ray-ban, akıllı gözlük, facebook akıllı gözlükleri, ray-ban,

Facebook önümüzdeki ilk akıllı gözlüğünü piyasaya sürecek, ancak gözlük ünlü gözlük markası Ray-Ban iş birliğiyle karşımıza çıkacak. Facebook CEO‘su Mark Zuckerberg, Facebook Connect etkinliğinde duyurduğu gözlük için bazı detaylar verdi.

Facebook Ray-Ban marka akıllı gözlüklerini seneye çıkaracak

Yıllardır standart gözlük tipine benzeyen AR cihazları üreteceğinden bahseden şirket şimdi çerçeveleri için İtalyan firma Ray-Ban ile ortaklık kurdu. CEO Mark Zuckerberg, The Verge’e yaptığı açıklamada gözlüğün herhangi bir entegre ekrana sahip olmayacağını söyledi. Facebook, tüketiciye yönelik akıllı gözlüklerin AR konusundaki genel çalışmasında bir adım olacağını da söylüyor.

facebook ray-ban, akıllı gözlük, facebook akıllı gözlükleri, ray-ban,

Facebook‘un AR gözlüklerinin ne olarak adlandırılacağı, Aria prototipinin ötesinde neye benzedikleri veya ne kadara mâl olabileceği hakkında ayrıntılar ise şu anda belli değil.

Facebook‘un Reality Labs bölümü başkan yardımcısı Andrew Bosworth yaptığı açıklamada: “İnsanlara kendilerine en yakın kişilerle bağlantı kurmaları için daha iyi yollar sunabilecek cihazları keşfetme konusunda tutkuluyuz. Giyilebilir cihazlar bunu yapma potansiyeline sahip.” dedi. Ayrıca ”Essilor Luxottica ile uzmanlığını ve birinci sınıf marka kataloğunu ilk gerçek moda akıllı gözlüklere ödünç verecek eşit derecede hırslı bir ortağımız var.” diye de ekledi.

Kullanıcıların yaptığı Facebook AR efektleri Messenger ve Portal’da yer alacak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz