Facebook Fransa tarafından alınan kararla gündemde

0
132 Okunma

Facebook Fransa cephesinden gelen kararla gündemde. Fransa hükümeti sosyal medya platformları ile ilgili yeni kararı açıkladı. Fransa, sosyal medya platformlarında zamanlarda iyiden iyiye artan nefret söylemlerine dur diyecek. Facebook, yeni kararın ardından Fransa’nın nefret söylemi olarak tespit ettiği içerikleri kaldırmak zorunda.

Facebook Fransa tarafından alınan kararla gündeme geldi

İnsanların sosyal medya platformlar aracılığı ile artan iletişimi zaman zaman olumsuz sonuçları da beraberinde getirdi. Bunun en önemlilerinden biri de nefret söylemi. Birçok vakıf, sivil toplum örgütü vb. kuruluşlar konuya dikkat çekmek ve farkındalık kazandırmak için çalışma yapıyor da olsa, konu ile ilgili gerekli çözüm hala sağlanabilmiş değil. Geçtiğimiz Perşembe Fransız hükumeti de konu ile ilgili gerekli hassasiyeti gösterdi. Fransız Parlamentosu alt meclisi, Sosyal medya platformları aracılığı ile yayılım gösteren “nefret söylemi” içeriklerini kaldırmak için tasarlanmış tedbiri onayladı.

Facebook dün neden çöktü? Beklenen açıklama geldi

 

Bu tedbir Sosyal medya şirketlerinin, çocuk pornosu, birinin ırkına veya dinine dayalı nefret içerikli söylem veya ayrımcılığa teşvik eden içeriği kaldırmasını gerektirecek. Sosyal medya platformları 24 saat içerisinde bahsedilen ölçütlerde ki içeriği kaldırmazlarsa,1.25 milyon Euro tutarında para cezasına çarptırılacak. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron alınan önlemi önererek, anti-Semitik saldırılara, çevrimiçi dil ve davranış sayısındaki artışa dikkat çekti. Yılın başlarında gerçekleşen Yeni Zelanda Christchurch’teki cami eylemini gerçekleştiren saldırganın, eylemi yayınlamak için Facebook’u kullanması Sosyal medya platformları üzerinde ki baskıyı da arttırdı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz