FaceTime hayat kurtardı!

0
375 Okunma

New York‘ta yalnız yaşayan Opokua Kwapong isimli kadının FaceTime sayesinde hayatı kurtuldu! 58 yaşındaki kadın, kız kardeşiyle yaptığı görüntülü görüşme sayesinde felç geçirdiğini anladı.

Artık uzaktaki sevdiklerimizle çeşitli uygulamalar sayesinde görüşmemiz ve hasret giderebilmemiz kolay hale geldi. Apple’ın ürünlerinde bulunan FaceTime uygulaması ise dolaylı olarak, New York eyaletinde yalnız yaşamakta olan Opokua Kwapong’un hayatının kurtulmasını sağladı.

Ablam farketti!

Sesli görüşme yaparken kız kardeşinin sesinin kesildiğini farkeden kadın, iPhone‘larda bulunan videolu çağrı özelliği olan FaceTime’ı kullanarak görüntülü sohbete geçti. Daha sonra ablasının yüzündeki değişimlerden, ses tonu ve vücudunda başlayan titremelerden felç geçiriyor olduğunu anlayan kadın telefonu kapatarak 911’i aradı. Hastaneye kaldırılan Kwapong’un kontrolleri yapıldıktan sonra beyninde bir pıhtı olduğu tespit edildi.

Kwapong, hasteneden çıktıktan sonra “FaceTime’ın hayatımı kurtardığından şüphe yok.” şeklinde konuştu. Teknolojinin hayatımıza kattıkları hakkında kısa bir konuşma yapan Kwapong’un sağlık durumu iyi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz