Galaxy Z Flip için hoparlör sorununu ortadan kaldıran yeni teknoloji

0
53 Okunma

Samsung Galaxy Z Flip 6 ve serinin önceki model telefonlarının büyük bir dezavantajı var. Cihaz katlandığında yalnızca hoparlörle arama yapılabiliyor. Çünkü telefon katlandığında ahize ve mikrofon birbirine çok yakın oluyordu.

Artık Galaxy Z Flip’inizi katlayıp arama yapmak daha kolay olabilir

Ancak, telefonun kapak ekranını hoparlöre dönüştürmek bu sorunu ortadan kaldırıp katlanmış bir cihazda arama yapılmasına olanak tanıyor. Samsung da tam da bunun üzerine düşünmüş.

Sızıntıya göre Samsung Display ve LG Display ekranı titreştirerek ses yayan OLED ekranlar üzerinde çalışmaya başladılar. Galaxy Z Flip serisi telefonlar için piezoelektrik hoparlör teknolojisiyle sesi telefonun kapak ekranı üzerinden ileten ekran bu sorundan mağdur olan kullanıcılar için sevindirici bir haber.

Bu teknoloji sayesinde kullanıcılar büyük bir problemden kurtulacaklar. Hoparlörü kullanmadan katlanmış Samsung Galaxy Z Flip telefonlarda arama yapabilecekler.

Piezoelektrik hoparlörler akıllı telefon sektörü için yeni bir şey değil. Xiaomi’nin orijinal Mi Mix’i bu teknolojiyi 2016’da tanıtmıştı. Ekranı hoparlöre dönüştürerek daha ince çerçeveler sağladı. Ancak ses yetersizliği nedeniyle eleştirildi. Daha sonra vivo Nex 2018’de benzer bir teknolojiyi piyasaya sürdü ve o da beğenilmişti. Samsung ve LG’den de güzel bir teknoloji bekleniyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

ABD’de Apple Watch satışlarını yasaklayan şirket CEO’su istifa etti

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz