Google Babalar Günü’nü unutmadı

0
328 Okunma

Geçmiş yıllardan bu yana tatil günlerini ve yıl dönümlerini kutlamak, ünlü sanatçıları, kâşifleri ve bilim insanlarını anmak amacıyla Google logosunda yapılan eğlenceli, şaşırtıcı ve bazen de spontane değişikliklere bugün Babalar Günü’nü eklendi. Bu özel günü unutmayan Google, ana sayfasında Babalar Günü için bir doodle hazırladı.

Babalar Günü doodle oldu

google-babalar-gunu-nu-unutmadi-1

 

Her yıl haziran ayının 3. pazar günü kutladığımız Babalar Günü için Google özel bir doodle hazırladı. Bugün Google anasayfasını açan herkes yukarıdaki resimli bir GIF ile karşılacak. Babalar Günü ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde, 5 Temmuz 1908’de Batı Virginia, ABD’de bir maden kazasında yüzlerce erkek öldüğünde kutlandı. Özel bir rahibin kızı Grace Golden, kazada hayatını kaybeden tüm erkekler için bir Pazar ayini önerdi.

Birkaç yıl sonra, Sonora Smart Dodd, babası William Jackson Smart’ın onuruna Babalar Günü’nü kutlama fikrini önerdi. Dodd’un bir iç savaş gazisi olan babası, onu ve beş kardeşini tek bir ebeveyn olarak büyüttü. Eğitimini tamamladıktan sonra Babalar Günü’nü ulusal düzeyde tanıtmaya başladı. Babalar Günü, 1972 yılında Başkan Richard Nixon’ın imzaladığı bir bildiriyle ABD’de popülerlik kazanmaya başladı. Ve o zamandan beri, Babalar Günü her yıl Haziran ayının üçüncü Pazar günü kutlanıyor.

Biz de Pembe Teknoloji ailesi olarak tüm babaların Babalar Günü’nü kutluyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz