Google ebeveyn kontrolü nasıl açılır ve kapatılır?

0
1.264 Okunma

Akıllı telefonlar, her yaşta insanın ulaşması oldukça kolay bir hale geldi. İnternete erişim tüm dünyadan haberdar olmak oldukça güzel bir durum. Fakat bu durum her ne kadar iyi olsa da bazen kötü sonuçlar doğurabiliyor. Çünkü internet dipsiz bir kuyu. Ebeveynler olarak da bu durum bazılarını tedirgin edebiliyor. Çocuğumuzun belli bir yaşa gelene kadar bazı içerikleri görmesini istemiyoruz. Bunu önlemenin bir yolu var; ebeveyn kontrolü. Peki Google’da ebeveyn kontrolü nasıl açılır veyahut nasıl kapatılır işte cevabı!

Ebeveyn kontrolü açma

Google ebeveyn kontrolü açma ve kapatma

Bildiğiniz gibi Google Play Store’daki tüm uygulamalarda çeşitli yaş kısıtlamaları yer alıyor. Ancak hiçbir önlem almazsanız, çocuğunuzun karşısına tüm yaş grubundaki oyun ve uygulamalar gelecektir. Peki ne yapmak gerekiyor!

  1. Google Play Store uygulamasına girin.
  2. Sol üst köşedeki menüden ayarlara basın.google play store
  3. Ebeveyn denetimleri” seçeneğine gelin.
  4. Ebeveyn denetimleri kısmını açık hale getirin ve karşınıza gelen PIN ekranından kendinize bir şifre oluşturun. Bu şifreyi, söz konusu ayarı değiştirmeniz gerektiğinde kullanacaksınız.

google play store

5.Şifre belirlediğinizde ebeveyn denetimleri aktif hale gelecek. Ancak yaş kısıtlamasını manuel olarak ayarlamanız gerekiyor. “İçerik kısıtlamalarını ayarla” seçeneğine dokunarak, izin verilecek en yüksek yaş aralığını seçin.

ebeveyn

Bu ayarları gerçekleştirdikten sonra artık çocuğunuz telefonunda veya tabletinde yaş kısıtlamasına uygun içerikler görecek. Bu ayarı kapatmak için de yaptığınız işlemlerin tersini gerçekleştirmenizle mümkün oluyor.

Bunun yanı sıra Google’ın geliştirdiği Family Link, platformu sayesinde diğer aile içeriklerine de ulaşabiliyorsunuz. Peki siz bu kolaylığı kullanıyor musunuz? Yorumlara yazın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz