Google Fotoğraflar için son gün: İşte yapmanız gerekenler

0
130 Okunma
google fotoğraflar

Bulut depolama servisleri arasında en yaygın olarak kullanılan Google Fotoğraflar için yarın son gün. Uzun yıllardır ücretsiz olan servis için Haziran itibari ile ücret ödemek zorunda kalacaksınız. İşte yarın itibari ile yüksek kalite ve sınırsız depolama alanı ile hizmet veren bu serviste yer alan fotoğraflarınız için yapmanız gerekenler.

Google Fotoğraflar’daki verilerimize ne olacak?

Yıllardır fotoğraflarınızı ücretsiz olarak depolama imkanı sunan Google, yarın ücretli hale geliyor. Bu serviste fotoğraflarınızı yüksek kalite depolamak için artık ücret ödemeniz gerekecek. Servis için 4 ana plan var. Bu planlara göre 15 GB’a kadar olan verilerinizi ücretsiz olarak saklamaya devam edebileceksiniz. Eğer daha geniş bir alana sahip olmak istiyorsanız; 100 GB depolama için aylık 5,79 TL, 200 GB depolama için 11,59 TL; 2 TB depolama alanı içinse 28,99 TL ödeme yapmanız gerekiyor.

Peki ödeme yapmak istemeyenler fotoğraflarının güvenliği için ne yapacak? Google, herkese sunduğu 15 GB’lık alan da fotoğrafları saklamaya devam edecek. Eğer depoladığınız fotoğraflar bu kapasiteyi aşıyorsa iki seçeneğiniz var. Ücretli seçeneklerden size uygun olan planı satın alabilirsiniz. Satın almak istemiyorsanız Google, fotoğraflarınızı 2 yıl boyunca sizin için saklıyor. Bu süre içerisinde fotoğraflarınızı cihazınıza indirebilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz