Google Haritalar kalabalıktan kaçınmanıza yardımcı olacak

0
85 Okunma

En çok kullanılan harita uygulamaları arasında yer alan Google Haritalar, Covid-19 virüsünün ardından kullanıcıların sağlığını koruyacak bir çok özelliğe kavuştu. Gelen yeni bilgilere göre uygulama toplu taşıma araçlarındaki kalabalığı tahmin edecek, sizleri araca binmemeniz konusunda uyaracak.

100’den fazla ülkede çalışmalar yapılıyor

Şirket, trende kaç koltuk olduğuna dair gerçek zamanlı tahminler sunmak için 100’den fazla ülkede 10.000’den fazla toplu taşıma acentesi ile çalışıyor. Ayrıca Google, New York ve Sidney’de her toplu taşıma aracı için canlı kalabalık verilerini gösterecek pilot uygulama hazırlıyor.

Google ayrıca, Haritalar uygulaması için yeni bir Zaman Çizelgesi Öngörüleri sekmesini de kullanıma sundu. Bu özellik ile Android kullandığınız ve Konum Geçmişiniz açık olduğu sürece, “dünyada nasıl gezindiğinizle ilgili aylık eğilimleri” görüntüleyebilirsiniz. Örneğin, mağazalar veya havaalanları gibi farklı yerlerde ne kadar zaman harcadığınızı ve aldığınız her bir ulaşım şeklinin mesafesini ve süresini burada görebilirsiniz.

google-haritalar-kalabaliktan-kacinmaniza-yardimci-olacak-1

Google Haritalar’a dikkat çekici özellikler geliyor!

Şirket, kullanıcıların pandemiyi atlattıktan sonra “zamanlarını nasıl harcadıkları konusunda daha bilinçli olmak” istediklerini söylemelerinin ardından bu yeni özelliği geliştirdiklerini söyledi.

Son olarak, Zaman Çizelgesi sekmesindeki Geziler artık Android’deki herkes tarafından kullanılabilecek. Bu özellik ile geçmişte geçirdiğiniz tatilleri yeniden yaşayabilecek; favori seyahat noktanızı veya daha önce keyif aldığınız otelleri, restoranları ve diğer yerleri sanal olarak ziyaret edebileceksiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz