7 Kullanışlı Google Maps Ayarı

0
517 Okunma

İster iOS ister Android kullanıcısı olun, Google Maps akıllı telefonlarda en iyi ve en güvenilir navigasyon deneyimi sunduğu kesin. Tabi uygulama hakkında yeterince bilgi sahibi değilseniz, sadece uygulamayı telefona yüklemekle kalıyorsunuz. Bu yüzden Maps’i kullanmak sizin için sıradan ve verimsiz görünebilir. Fakat şimdi size göstereceğimiz Maps özellikleri sayesinde gizliliğinizi koruyabilir aynı zamanda uygulamayı daha verimli hale getirebilirsiniz.

Google Maps Ayarları Nasıl Olmalı?

Haritaları çevrimdışı kullanmak için indirebilirsiniz

Bildiğiniz üzere Google Haritalar bir internet bağlantısı üzerinden çalışıyor. Hatta zaman zaman yolculuğunuzda bunun sıkıntıları çekmişsinizdir. Eğer bağlantınız kesilmeden yolculuğunuza devam etmek istiyorsanız yola çıkmadan önce yapmanız gereken bir şey var; önceden haritayı telefona indirmek.

Bunun için Maps üzerinden profile giriyoruz ve Çevrimdışı Haritalar’a basıyoruz. Ardından indirmek istediğimiz haritayı özelleştiriyor ve kendi haritanızı ayarlayın yazısına dokunuyoruz. Daha sonrasında çevrimdışı görüntüleme için indir seçeneğine basıyoruz.

Zamanında istediğiniz yerde olmak için hatırlatıcı ayarlayın

Google Haritalar rotanızın süresini, olası trafiği de göz önüne alarak uyarlıyor. Ancak yine de gitmek istediğiniz yere saatinde varmak için zamanında yola çıkmak gerek. Tam da bu noktada hatırlatıcı büyük görev düşüyor.

Bu özelliği açmak için önce gideceğiniz rotayı seçiyor ve yukarıdaki üç noktaya basıyoruz. Buradan varmak istediğiniz yere saat kaçta ve ne zaman olduğunu belirtiyoruz. Bu sayede kalkış zamanı geldiğinde telefon size bildirim gönderiyor ve geç kalma probleminden kurtuluyoruz.

Konumunuzu Google Haritalarda canlı paylaşın

Gerçek zamanlı konum paylaşımına son dönemlerde Whatsapp sayesinde oldukça hakimiz. ama bu özellik daha önceden Google üzerinde zaten mevcuttu.

Bu özellik için de yapılması gereken şey oldukça basit. Yukarıda bulunan Profil simgesine dokunuyoruz ve konum paylaşımına basıyoruz. Daha sonrasında bu konumun kime erişilebilir olması gerektiğini seçebiliyorsunuz.

Araba sürerken tasarruf edin

Google haritalar araç kullanırken paradan tasarruf etmek için yardımcı özellikler de sunabiliyor. Uygulama aynı zamanda motor tipinize göre size daha çevre dostu rota çiziyor.

Arabanızın motor tipine göre yol tarifi almasını istiyorsanız navigasyon ayarlarını değiştirmeniz gerekiyor. Bunun için üç noktadan ayarlara geliyor ardından navigasyon seçeneğine dokunuyoruz. Daha sonra yakıt verimli yüksek rotaları tercih et butonuna basıyoruz. Hemen aşağısında bulunan motor tipine basıp, sizin aracınıza uygun olanı seçiyorsunuz. Bu sayede daha verimli yol kat etmiş oluyorsunuz.

Rotanızın arasına durak ekle

Belirlediğiniz rota arasında durmanız gereken noktalar varsa sürekli telefonda rota belirlemek yerine tek bir güzergah üzerinden bu işi halledebiliyorsunuz. Bunun için ilk önce rotanızı belirlemeniz gerekiyor. Ardından yukarıdaki üç noktaya basıp, durak ekle demeniz yeterli. Bu sayede telefonlar uğraşmak zorunda kalmayıp, daha güvenli ve sorunsuz bir yolculuk geçirebilirsiniz.

Klasik rota göstericiyi değiştirebilirsiniz.

Yıllardır herkesin bildiği mavi ok bize rotamızı göstermek için ekranda yer alıyor. Eğer ki farklılığı seven biriyseniz bu simgeyi 4 farklı şekilde değiştirebilirsiniz. Bunu yapmak için öncelikle rotanızı belirlemeniz gerekiyor. Ardından mavi yön göstergesine bastığınızda hemen aşağıda yeni yön göstergeleri çıkıyor. Dilediğinizi seçebilirsiniz.

Google Haritalar araması için Gizli modu kullanın

Google’ın bir kaç yıl önce sunduğu bu özellik, gizlilik açısından bazı kişilerin tercih ettiği bir özellik oluyor. Eğer bu modu aktif etmezseniz, Google sizin hakkınızda veriler topluyor ve reklam hedef kitlesi haline geliyorsunuz.

Bu özelliği aktif etmek için her zaman olduğu gibi profile giriyoruz ardından Gizli Modu Aç seçeneğine basıyoruz. Bu sayede Google sizi bir veri olarak kullanamıyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz