Google söz verdiği gibi veri çalma uzantılarını kaldırıyor

0
234 Okunma

Google’ın çalışmaları sonunda sonuç verdi. Google Chrome, aramalarınız hakkında veri toplayan uzantıları artık desteklemeyecek. Google veri çalma uzantılarını kaldırıyor.

Google uygunsuz içerikleri sizinle birlikte izliyor!

 

Google söz verdiği gibi veri çalma uzantılarını kaldırıyor

Google geliştiricilerinin  kullanıcı verilerine ilişkin çalışmaları sonuç verdi. Google, 15 Ekim itibariyle gölgelenmiş veri çalma Chrome uzantılarını kaldırıyor.

Google geçtiğimiz Mayıs ayında kişisel bilgileri kötüye kullanan Drive ve Chrome uzantılarını çökerteceği haberini vermişti. Bu sebeple de tüm geliştiricileri gizlilik politikalarını dikkate alarak işlerinden ödün vermeden Chrome uzantılarını yeniden düzenlemeye çağırmıştı.Bu doğrultu da gerekli ölçütlere uymayan uzantılar Chrome Web Mağazasından kaldırılacak, yeni başvurular reddedilecek. Google’ın Project Strobe adını verdiği bu güvenlik araştırması, Android cihazlarda da kullanıcı gizliliğini ve güvenliğini arttırmak için geçtiğimiz Ekim ayında gerçekleştirilmişti. Girişim, Gmail, Drive gibi Google’ın diğer hizmetlerinde de aynı kontrolü yapmayı amaçlıyor. Şimdilik uzantı izinlerinizi gözden geçirmeniz ve nadiren kullandığınız uzantılarını kaldırmanız tavsiye ediliyor. Kullandığınız Chrome uzantılarının güvenli olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız Lifehacker’in kılavuzundan yaralanabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz