Google, Ocak 2023’te Stadia oyun akış hizmetini kapatacak

0
442 Okunma

Google’ın son zamanların iddialı ürünlerinden biri olan dijital oyun hizmeti Stadia kapatılıyor. 2019 yılında başlatılan hizmet, kesin olarak 18 Ocak 2023’te önümüzdeki aylarda kapanacak.

Duyuru, şirketin maliyetleri kısmak istediği bir zamanda geldi. Bu kararın arkasındaki nedenlerden birinin, kullanıcılarla şirketin beklediğinden daha fazla ilgi görmemesi olduğuna inanılıyor.

Google Stadia Ocak 2023’te Kapatılıyor

Google Başkan Yardımcısı Phil Harrison, duyuruyu yapan bir blog gönderisinde , “Stadia akış hizmetimizi sona erdirmeye başlamak için zor bir karar aldık” dedi. Google’ın bulut akış teknolojisini çalıştırmak ve büyük ölçekte oyun oynamayı sağlamak için bir fırsat olarak piyasaya sürüldü.

Şirket, Google Store üzerinden yapılan tüm Stadia donanım satın alımlarını ve Stadia mağazasında yapılan tüm oyun ve eklenti içerik satın alımlarını iade edeceğini söylüyor . Geri ödemelerin çoğu Ocak ortasına kadar işlenecek ve oyuncular 18 Ocak’a kadar oyun kitaplıklarına erişebilecekler.

google-ocak-2023-te-stadia-oyun-akis-hizmetini-kapatacak-1

Google, geliştiricilerin Google Play ve Play Oyunlar’da oyun oluşturmasına ve dağıtmasına yardımcı olmanın yanı sıra diğer alanlarda oyun oynamayı desteklemeye devam edeceğini de ekliyor. Stadia için geliştirilen teknoloji, diğer Google hizmetlerinde kullanılmaya başlanabilir.

Stadia oyun akışı hizmetinin , Sony’nin  PlayStation Plus bulut akışı,  Amazon’un Luna ve  Microsoft’un Xbox Cloud Gaming’i de dahil olmak üzere diğer oyun hizmetlerine karşı rekabet edeceği açıklandı .

Google CEO’su Sundar Pichai geçtiğimiz günlerde şirketin yüzde 20 daha verimli olmasını istediğini ve bunun bir parçası olarak Mountain View tabanlı dev, ürünlerini kapattığını duyurdu. Son zamanlarda, yaklaşmakta olan Pixel dizüstü bilgisayarın iptal edildiği ve Area-120 in-house inkübatör için fonun kesildiği açıklandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz