Google Wear OS 4’ün En İyi 4 Özelliği

0
990 Okunma

Wear OS 4, 26 Temmuz’da Galaxy Watch 6 serisiyle ilk kez görücüye çıktı ve daha sonra Pixel Watch 2 de ona katıldı. Samsung ve Google, kendi akıllı saatleri için Wear OS 4’ü piyasaya süren önemli OEM’lerdir. Samsung, Wear OS 4’ü kendi One UI 5 Watch kaplamasının etrafına sararken, vanilya işletim sistemi Pixel Watch 2’de mevcut.

Tam olarak One UI 5 Watch artık Galaxy Watch 4 serisi, Galaxy Watch 5 Serisi ve Pixel Watch 2 için Wear OS 4 için mevcut. Geçen yıl piyasaya sürülen Pixel Watch, güncellemeyi bu yılın sonuna kadar alacak. Samsung ve Google işbirliğinin ardından geliştiricilerin saat yüzleri oluşturması kolaylaştı.

Wear OS 4’ün bir parçası olan özelliklerden uygulamalarla uyumluluğa kadar önemli değişiklikler var. Aşağıda yeni Wear OS 4’e yapılan özellik eklemelerini listeledik:

Dinamik Tema

Pixel telefonlardaki Material You dinamik temasının ardından aynı tema artık Wear OS 4’ün bir parçası. Kullanıcı arayüzü, saat kadranı renklerine göre otomatik olarak ayarlanıyor. Kesinlikle kullanıcı deneyimini geliştirecek önemli bir kullanıcı arayüzü eklentisidir.

Google-Wear-OS-4'ün-En-İyi-4-Özelliği

Güç verimliliği

Wear OS 4, mevcut kaynakların optimum ve optimize edilmiş kullanımıyla güç verimliliğini artırma eğilimindedir. Yeni Saat Yüzü Formatı, pil ömrünün uzatılmasına bile yardımcı oluyor. Uygulamaların Wear OS 3.5’ten daha verimli çalışmasını sağlayan ek bir “güç optimizasyonları” özelliği bulunmaktadır.

Yeni Uygulamalar

Birkaç yeni uygulama ve hizmet için OS 4 paket desteğini kullanın. Öncelikle Gmail ve Google Takvim yakın zamanda Wear OS 4’e geçti. Ayrıca kontrolleri daha sezgisel hale getirerek Ev uygulaması entegrasyonunu da geliştiriyor. Samsung’un Smart Things uygulaması da Wear OS 4 ile yeni özellikler kazandı. Spotify gibi birçok popüler uygulamadaki iyileştirmeler, kullanıcının erişilebilirliğini ve kullanımını artırıyor.

Bulut Yedeklemeleri ve Geri Yükleme

Kullanıcıların akıllı saatlerini Bulut yedeklemelerine yedeklemelerine ve tek tıklamayla geri yüklemelerine izin vermek, Wear OS 4’ün büyük bir avantajıdır. Kullanıcı, giyilebilir cihazı sıfırlamaya gerek kalmadan telefonlarını veya saatlerini kolayca değiştirebilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz