Google’dan beklenmedik Doodle! Nüzhet Gökdoğan kimdir?

0
207 Okunma

Google, Türkiye’nin ilk kadın gök bilimcisi olan Nüzhet Gökdoğan için Doodle hazırladı. Türkiye’nin ilk kadın gök bilimcisi olan Nüzhet Gökdoğan kimdir?

Google’dan beklenmedik Doodle!

Google, Türkiye’ye özel Doodle’lar sunmaya devam ediyor. Google, Türkiye’nin ilk kadın gök bilimcisi olan Nüzhet Gökdoğan‘ın doğum tarihi olan 14 Ağustos’a özel bir Doodle hazırladı. Yapılan açıklamada ise “Bugünün Doodle’ı, Türkiye’nin ilk kadın astronomu olarak tanınan Türk astronom ve matematikçi Nüzhet Gökdoğan’ı anıyor” ifadesi kullanıldı.

nüzhet gökdoğan

Nüzhet Gökdoğan kimdir?

14 Ağustos 1910 tarihinde doğan Nüzhet Gökdoğan, hem Türkiye’nin ilk kadın gökbilimcisi hem de ilk kadın üniversite dekanı olması ile tanınıyor. Michigan ve Cambridge üniversitelerinde misafir öğretim üyesi olarak çalışması, uluslararası alanda da kabul görmesini sağladı.

Türk Astronomi Derneği’nin kurucularından ve başkanlarından olan Nüzhet Gökdoğan, Türkiye’nin gök bilimi alanındaki en önemli isimlerinden biri olarak sayılıyor. Gökdoğan’ın çalışmaları yıldızların, galaksilerin ve evrenin oluşumu, evrimi ve gelişimi üzerine odaklandı. Bu konularda 100’den fazla bilimsel makale ve 6 kitap yayınladı.

Nüzhet Gökdoğan, 24 Nisan 2003’te İstanbul’da hayatını kaybetti.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz