Görme engelliler için Hayal Ortağım uygulaması

1
461 Okunma

Bugüne kadar 200 bin engellinin hayatını kolaylaştıran ve YGA (Young Guru Academy) ile Turkcell iş birliğiyle geliştirilen Hayal Ortağım platformu, GSMA’de 3. kez finale kaldı.

Teknolojinin Oscar’ı sayılan GSMA’de 3. kez ‘Akıllı Şehirler için En iyi İnovasyon‘ kategorisinde finale kalmayı başaran Hayal Ortağım platformu, önceki yıllarda iki kez üst üste dünya birincisi olmuştu.

Uygulama, entelektüel içerikleri sesli dinleme, sinemalarda sesli betimleme ve kapalı alan navigasyon özelliklerinden sonra şimdi de toplu taşıma entegrasyon özelliğini devreye sokuyor.

Görme engellileri sinemaseverlerle buluşturuyor

Yeni teknolojik özellikleriyle Görme Engellilerin sosyal hayata katılımını sağlayan platform, Hayal Ortağım Yol Arkadaşım özelliği ile görme engellilerin  toplu taşıma araçlarını özgürce kullanabilmelerini geliştirecek çözümler sunuyor.Bunun dışında görme engelliler, sinemada ekstra donanım, aparat ve yazılıma gerek olmadan uygulama üzerinden filmlerin sesli betimlemelerini alabiliyorlar.

2012 yılında hayata geçirilen uygulama ilk olarak Gaziantep‘te ”Ulaşım”  özelliği ile görme engellilerin duraklarda ve otobüslerde kimseden yardım almak zorunda kalmadan engelsiz seyahat edebilmesine imkan sağladı.

Uygulamanın içinde bulunan ”Yol Arkadaşım AVM” özelliği ile de kullanıcıları alışveriş merkezlerinde önünden geçtikleri mağazaların hangi mağaza olduğu bilgisini alıyor ve gitmek istedikleri mağaza, asansör, danışma gibi noktalar için yönlendirmelere ulaşabiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz