Herkese açık Wi-Fi kullanırken yapmamanız gereken şeyler!

0
105 Okunma

Herkese açık olan Wi-Fi bağlantıları ile işlemler yapmak tehlikelidir. Peki güvenli olmadığını düşündüğümüz ağlarda nelere dikkat etmeliyiz?

Wi-Fi kullanırken dikkat edilmesi gerekenler

İnternet paketi azaldığında veya uygulama indirmek için Wi-Fi ağlarını kullanabiliyoruz. Sadece birkaç dakika bana birşey olmaz demeyin. O bir kaç dakika içerisinde bir bilgisayar korsanının hedefi olmuş olabilirsiniz.

Peki halka açık olan Wi-Fi ağlarını kullanırken nelere dikkat etmek gerekiyor? 

  • Şifreli işlemler yapmayın 

Halka açık Wi-Fi ağları kullanılırken dikkat etmeniz gereken şeylerden ilki şifre gerektiren hiçbir işlem yapmamaktır. Bilgisayar korsanları bu tarz verileri kolaylıkla ele geçirebilir. E-Posta hesabınızı veya sosyal medya ile ilgili işlerinizi kendi ağınızda yapmaya çalışın.

  • Yeni hesap oluşturmayın

Şifre girilmediği sürece kendi hesabınızı kullanabilirsiniz. Ancak halka açık Wi-Fi ağlarında kişisel bilgilerinizi tek tek yazacağınız bir hesap açmak son derece tehlikeli.

  • Kimliğinizi doğrulamayın 

Akıllı telefonunuzda olan bazı uygulamaların doğrulama şekilleri farklıdır. Uygulamalardan gelen mesajları ve doğrulama işlemlerini kalabalık bir ortamda ve herkesin kullanabildiği bir ağda yapmak yerine mobil verinizde yapmaya çalışın.

  • Bankacılık uygulamalarını kullanmayın 

Bankacılık uygulamaları da yalnızca kendi ağınız ile kullanılmalı. Aynı zamanda bu tür uygulamalarda iki faktörlü doğrulama da etkinleştirilmeli.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz