İlk Samsung Android telefon bundan tam 15 yıl önce tanıtıldı

0
416 Okunma

Teknoloji devi Samsung, 15 yıldır hız kesmeden akıllı telefon üretimine devam ediyor. En son piyasaya sürülen Galaxy S24 serisiyle hala gündemde olan Samsung, ilk Android telefonunu bundan 15 yıl önce çıkartmıştı. On yılı aşkın bir süredir Dünyanın en büyük akıllı telefon markası ünvanını elinde tutan Samsung’un işte ilk Android telefonu…

i7500 Galaxy, on beş yıl önce piyasaya sürüldü ve şirketin akıllı telefon pazarındaki başarısının önünü açtı. Dünyanın ilk Android akıllı telefonu T Mobile G1 den altı ay sonra piyasaya sürülen Samsung i7500 Galaxy, Nisan 2009’da tanıtıldı ve Haziran 2009’da satışa çıktı.

İşte Samsung’un ilk Android telefonunun özellikleri

Diğer akıllı telefonların çoğunun aksine i7500 Galaxy’nin OLED ekranı ve daha büyük bir pili vardı. En önemlisi Android’in en temel sürümünü çalıştırıyordu. Ayrıca o dönemde piyasaya sürülen diğer bir çok akıllı telefon gibi Qualcomm işlemci kullandı. 3,2 inç OLED ekranı, 128 MB RAM’i, 8 GB depolama alanı ve microSD kart yuvasıyla i7500 dönemin gözdelerinden oldu.

Samsung i7500 Galaxy akıllı telefonuna, Android 1.5 önceden yüklenmiş olarak geldi. Otomatik odaklamalı 5 MP arka kamerası vardı ancak ön kamerası yoktu. Ayrıca ivmeölçer, pusula, GPS, 3,5 mm kulaklık girişi ve microUSB bağlantı noktası da vardı.

2010 yılında da  Samsung, efsanevi Galaxy S’yi piyasaya sürdü. 4 inçlik Süper AMOLED ekran, Gorilla Glass koruması, 1 GHz Hummingbird işlemci ve TouchWiz 3.0 gibi 2010’da duyulmamış özelliklere sahipti. Aynı zamanda HD videolar kaydedebiliyordu ve aptX codec bileşeni, DLNA, microSD kart yuvası ve 1.500mAh pil içeriyordu. 

HONOR, ilk flıp katlanabilir telefon modeliyle geliyor!

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz