İnşaat işçisi HRP-5P robot, insanlardan daha iyi kurulum yapıyor !

0
258 Okunma
İnşaat sektöründe devrim: HRP-5P

İnsansı robotlar günlük hayatta her alanda insanlara yardımcı olmaya devam ediyor. Robot dünyası bilinenden çok daha hızlı! Japon bilim adamları şimdi de inşaat işlerinde kullanılabilecek  bir robot geliştirdi. Bu robot inşaat işçilerinin görevlerini yerine getiriyor. Japonya’nın Gelişmiş Endüstriyel Bilimler ve Teknoloji Ulusal Enstitüsü (AIST), diğer tüm robot yapım şirketlerini endişelendiriyor. Bu biraz ürkütücü ama bu kullanışlı robot şimdiye kadarki en yararlı makine olabilir.

Robot dünyasındaki yenilik: inşaat işçisi HRP-5P

HRP-5P olarak adlandırılan bu kullanışlı robot, bir insandan çok daha iyi duvar kurulumunu tamamlıyor. HRP-5P’nin bir  alçıpanı alıp bir duvara getiriyor. Yerine yerleştirmek içinde kablosuz bir tornavida kullanıyor. Üstelik bunları yaparken bu robot hiç kimseden yardım almıyor. HRP-5P robotu biraz yavaş tornavidayı kullanarak yeterince mücadele ediyor. Robotun yüksek el becerisi heyecan verici! Çok yakında, bu görevleri hiçbir insan gözetimi olmadan de yapabilir.

Robot dünyası: inşaat işçisi HRP-5P

HRP-5P sadece robot değil. AIST koleksiyonunun en yeni robotlarından biri. Tüm bu makineler, sanayileşme uygulamalarından barmenliğe kadar her alanda kullanılabiliyor. Gelecek zaten burada gibi görünüyor. Gerçekten de robotlu! Robotik müttefikleri kucaklayıp aralarında yaşamak için daha iyi yollar arayabiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz