Instagram beğeni gizleme özelliğini yayınladı

0
203 Okunma

Popüler sosyal medya platformu Instagram, bir süre önce test etmeye başladığı beğeni gizleme özelliğini nihayet resmi olarak yayınladı. İşte detaylar:

Facebook’ta da kullanılabilecek

Beğeni gizleme özelliği her iki sosyal medya platformunda da kullanıcının tercihine bırakılacak. İsteyen kullanıcılar yeni özelliği aktif hâle getirmeden Facebook ve Instagram‘ı kullanmaya devam edebilecek. Instagram’da beğenilerini gizlemek isteyen kullanıcıların, Ayarlar menüsündeki Gönderiler kısmında yer alan “Beğeni ve Görüntülenme Sayılarını Gizle” seçeneğini etkinleştirmesi yeterli olacak.

instagram-begeni-gizleme-ozelligini-yayinladi-1

Uzmanlar, beğenme butonunun veya benzer sayıların kaldırılmasının bazı Facebook ve Instagram kullanıcıları için kaygıyı ve sosyal baskıları azaltmaya yardımcı olabileceğini savunuyor. Şirket ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer veriyor:

Beğeni sayılarını gizlemenin insanların üzerindeki baskıyı azaltıp azaltmayacağını test ettik. İnsanlardan ve uzmanlardan gelen yorumlar, bunun bazıları için faydalı bazıları içinse sinir bozucu olduğunu gösterdi. Özellikle bazı insanlar beğeni sayılarını neyin trend veya popüler olduğunu takip etmek için kullanıyor. Bu nedenle tercihi kullanıcılara bıraktık.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz