Instagram Kids’e tepki yağıyor: “Çocuk Instagram’ından vazgeçin!”

0
263 Okunma
Instagram kids

Facebook, çocuklar için Instagram Kids planı duyurmuştu. Bu habere rağmen Mark Zuckerberg‘e ABD’deki 44 eyaletin başsavcısından açık mektup geldi. Mektupta “Çocuk Instagram’ından vazgeçin!” ifadesi yer alıyor.

Instagram’a hitap özelliği geldi!

Instagram Kids istenmiyor

Facebook, 25 Mart tarihinde gerçekleşen kongre de Instagram için Kids versiyonunu doğrulamıştı. 13 Yaş altı için kullanılmayan Instagram, yeni versiyonu ile çocuklara açılacak. Şirket, 13 yaş ve altı grup için yeni bir sürüm çıkarmayı planlıyor. Bu istemin sebebi ise; hali hazırda kullanılan Instagram’da çocuklar yaşlarını yanlış girerek uygulamayı kullanabiliyor.

Kids

Yapılması planlanan bu yeni Instagram Kids versiyonu ile çocukların daha güvenli bir ortamda sosyal medya ile tanışmaya başlaması hedefleniyor. Ancak uygulama olası güvenlik endişeleri sebebi ile tepki görüyor. Ayrıca siyasi liderler ve akıl sağlığı uzmanları; bu girişimin çocukların gelişimini ve özgüvenini olumsuz etkileyebileceğinden endişe ediyor. Gönderilen mektupla Başsavcılar; “Küçük çocukların aileleri ve arkadaşlarıyla bağlantı kurabilecekleri daha güvenli pek çok yol var.” ve “Çocuk Instagram’ından vazgeçin!” şeklinde ifadelere yer verdi.

Bu konu ile ilgili tek endişe güvenlik sebebi ile değil daha önce yapılan araştırmalara göre uygulamalarda uzun zaman geçiren gençlerin depresyon ve anksiyete eğiliminde olduğunu buldu. İngiltere Kraliyet Halk Sağlığı Derneği’nin 2017’de yaptığı bir araştırma benzer sonuç gösterdi. Twitter, Facebook, Snapchat ve YouTube ile karşılaştırıldığında Instagram, zihinsel sağlık üzerinde en fazla etkiye sahip.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz