Instagram postu için doğru zaman önemli!

0
91 Okunma

Sosyal medya hesaplarında paylaşım yapmak kadar yapılan paylaşımın zamanı da son derece önemli. Özellikle kitlenizi genişletmek istiyorsanız buna özen göstermeniz gerekiyor. Hem etkileyici paylaşımlar yapmalı hem de kalabalık bir kitleyi doğru zamanda yakalamalısınız. Mobil kullanım sunan ve görsel içerik paylaşım platformu olan Instagram’da içerikler çok çabuk tüketiliyor. Bu yüzden Instagram postu için doğru zaman büyük önem taşıyor. Bununla birlikte sürekli değişen Instagram algoritması bize yayınlanan postları kronolojik olarak sıralamıyor. Bu yüzden içeriğin istenilen kitleye ulaşıp ulaşmadığını tahmin etmek oldukça zor. Peki, mümkün olan en iyi reaksiyonu alabilmek için yapılması gerekenler yok mu? Elbette var.

Verilere göre, salı günü 09:00 – 18:00 saatleri Instagram postu atmak için en doğru zaman. Aynı şekilde haftasonları da postlara ağırlık vermek gerekiyor. Çoğu insanın tatil günü olduğu için bu zamanlarda Instagram’da daha fazla vakit geçiriyorlar. 

Kendinize geniş bir takvim yapmalı ve özel günlere önem vermelisiniz. Yeni yıl, okul tatilleri ve bayramlar etkileşimleri her zaman artırır. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz