Instagram, yaş doğrulama özelliğini zorunlu hale getirdi

0
165 Okunma

Milyarlarca kullanıcıya sahip popüler sosyal medya uygulaması Instagram, genç kullanıcılarının güvenliğini sağlamak için özellikler geliştirmeye devam ediyor. Şirket, bu kez reşit olmayan kullanıcıları için yeni yaş doğrulama özelliğini duyurdu. Duyurulan özellik bu kez zorunlu olacak.

Instagram, reşit olmayan kullanıcılarını korumak için doğrulamayı zorunlu hale getirdi

Instagram, 2022 yılının Haziran ayında yaş doğrulama özelliğini duyurmuştu. Bu özellik şu anda birçok ülkede kullanılıyor. Türkiye dahil birçok ülkedeki kullanıcılar yaşını 18 yaş üzerine değiştirmek istediğinde kendisinden yaş doğrulaması istenecek. Bunun için kullanıcı resmi kimlik kartını yükleyerek veya yüzünü net gösteren bir video çekebilir.

Yaş doğrulama için diğer bir yöntem ise platformun çevrimiçi yaş doğrulama konusunda uzmanlaşmış doğrulama ortağı Yoti’ye bir video çekip gönderilmesi. Yoti’nin sadece yaş tahmini yapan bir algoritma kullandığı söyleniyor. İşlem tamamlanmasının ardından ise kullanıcı tarafından gönderilen video hem Yoti’nin hem de Meta’nın veri bankasından otomatik olarak siliniyor.

Peki siz Instagram’ın yeni kararı hakkında ne düşünüyorsunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz