iOS 18 ile gelecek yeni yapay zeka özellikleri neler?

0
344 Okunma

Apple’ın yeni mobil işletim sistemi iOS 18 yakında gelecek. Getireceği yapay zeka (AI) özellikleri hakkında heyecan verici detaylar ise gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. İşte Bloomberg’den Mark Gurman’ın raporlarına göre tüm yenilikler…

iOS 18 ile gelecek yeni yapay zeka özellikleri

Beklenene göre Apple, 10 Haziran haftası iOS 18 tanıtımını gerçekleştirecek. Bu tanıtımı Apple kullanıcıları bir süredir bekliyor. Konu ile ilgili bilgiler ve öngörüler de farklı platformlarda konuşuluyor.

Gurman’ın “Power On” bülteninde yer alan bilgilere göre, gelecek yeni AI özellikleri tamamen cihaz üzerinde çalışacak. Bu da, şirketin yeni dil modeli yazılımında bulut işleme teknolojisinin olmayacağı anlamına geliyor.

Ancak, Gurman’a göre, iOS 18 muhtemelen Google’ın Gemini veya başka bir sağlayıcı tarafından desteklenen bazı bulut tabanlı yapay zeka özellikleri sunacak. Bu görüşün yayılmasının sebebi ise Apple’ın Google, OpenAI ve Çin’in Baidu gibi şirketlerle görüştüğü söylentileri.

Yine bu söylentilerin yanında iOS 18’in Apple’ın kendi ChatGPT benzeri sohbet botunu içermeyeceği konuşuluyor. Ancak Gemini veya başka bir sohbet botunun doğrudan iOS 18’e entegre edilip edilmeyeceği konusu henüz belirsiz.

IOS 18 ile ana ekranınızı yeniden şekillendirin!

Apple’ın gelecekte kendi bulut tabanlı AI özelliklerini sunma olasılığı da bulunuyor. Apple’ın tedarik zinciri analistleri Ming-Chi Kuo ve Jeff Pu’nun belirttiği gibi, şirketin aktif olarak AI sunucuları satın aldığı biliniyor.

iOS 18 dedikodularına göre, iPhone’un Spotlight, Siri, Safari, Apple Music, Mesajlar, Health, Keynote gibi uygulamaları için yeni AI destekli özellikleri olacak. Gurman daha önce, yeni AI özellikleri iel Siri’nin daha karmaşık soruları yanıtlama yeteneğini geliştireceğini açıklamıştı. Ayrıca Mesajlar uygulamasının cümleleri otomatik olarak tamamlamasına olanak tanıyacağını eklemişti.

Apple’ın iOS 18’i ve diğer yazılım güncellemelerini 10-14 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan yıllık geliştiriciler konferansı WWDC’de tanıtması bekleniyor. Tüm bu söylentilerin ne kadarının gerçekleşeceğini tanıtım sonrasında görebileceğiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz