iOS’da yeni güncelleme!

0
170 Okunma

iPhone’larda Apple işletim sistemi olan iOS nihayet yeni güncellemesini yayınladı. Merakla beklenen iOS 17.2 güncellemesi içinde ise onlarca yeni özellik bulunuyor. İşte iOS 17.2 sürümü hakkında detaylar…

iOS 17.2 güncelleme nasıl yapılır?

iOS 17.2’nin geçtiğimiz günlerde RC sürümü yayımlanmıştı. Günümüz itibariyle de tüm sürümü yayımlandı. Peki bu güncellemeyi nasıl yapacağız sorusunun cevabı ise oldukça basit. iPhone telefonunuzda “Ayarlar” kısmına giriş yapın. Daha sonra “Genel Seçenek” tarafına basıp ” Yazılım Güncelleme” sekmesine basın. Artık telefonunuzu güncelleyebilirsiniz.

iOS 17.2 özellikleri neler?

Tartışmasız olarak iOS 17.2 sürümü ile gelen en önemli özelliklerden biri “Günlük” uygulaması. Bu yeni gelen uygulama ile metin, resim, ses, video yükleyerek telefonunuzda kendi kişisel günlüğünüzü oluşturabilirsiniz. Daha önce telefondan günlük tutmak isteyen kullanıcılar Apple Store’dan uygulama indirmek zorunda kalıyordu. Artık günlük tutmak  çok daha kolay.

Sırada sadece iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinde geçerli olan bir özellik bulunuyor. Bu modellerde daha önce bir Eylem Düğmesi eklenmişti. Bu düğmede el feneri açma, sesli not oluşturma, fotoğraf çekme gibi yeni işlevler bulunuyordu. Gelen güncelleme ile bunların arasına Çeviri özelliği de eklenmiş oldu.

Spotify da ortak çalma listeleri bulunuyor. Apple güncellemesi ile artık Apple Music kullanıcıları da kendi ortak listelerini oluşturabilecek. Ayrıca çalma listesine erişim imkanı bulunan kullanıcılar şarkı ekleyip çıkartma imkanına da sahip olacak.

apple-music-discovery-station-ile-yeni-bir-ozellik-baslatti-1

iMessage için ise iletişim anahtarı doğrulaması özelliği son güncelleme ile beraber geldi. Bu işlev de kullanıcıya mesajın hedeflenen alıcıya ulaşıp ulaşmadığını gösterecek.

iOs 17.2 sürümüyle Apple Store ‘a da bir yenilik geldi. Güncellemeye göre Uygulamalar bölümünde Sosyal Medya, Eğitim, Eğlence gibi filtreleme seçenekleri bulunacak. Böylece kullanıcının aradığını daha kolay bulması hedeflendi.

Aynı zamanda Siri de bu yeniliklerin bir parçası oldu. Apple Watch Series 9, Apple Watch Ultra 2, iPhone ve iPad kullanıcıları Siri ile sağlık uygulaması verilerine kolayca erişim sağlayabilecekler. Yapılan bu cihaz içi işlemeler aynı zamanda kullanıcıların güvenliğini de hedefliyor.

17.2 sürümünün iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max telefonlar için bir özelliği daha bulunuyor. Artık bu kullanıcılar yeni uzamsal videolar kaydedebilir, 2024 yılından itibaren ise bu anıları Apple Vision Pro’da tekrardan yaşayabilir.

iOS 17.2 güncellemesinin geldiği modeller ise şöyledir:

  • İphone XR, XS ve XS Max
  • iPhone 11, iPhone 11 Pro ve 11 Pro Max
  • iPhone SE (2. nesil)
  • iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro ve 12 Pro Max
  • iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro ve 13 Pro Max
  • iPhone SE (3. nesil)
  • iPhone 14, iPhone 14 Plus , iPhone 14 Pro ve 14 Pro Max
  • iPhone 15, iPhone 15 Plus , iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max

APPLE’DAN DEV ZAM!

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın…

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz