iPad Air 5 2022 tanıtıldı! İşte detaylar

0
370 Okunma

Bugün gerçekleşen etkinlikte beklenen ürünlerden bir tanesi de iPad Air‘dı. Apple 8 Mart tarihindeki etkinliğinde 5. nesil iPad Air modelini tanıttı. İşte yeni nesil tabletin özellikleri.

iPad Air 5 2022 özellikleri

iPad Air 5 tanıtıldı! İşte detaylar

İlk olarak 2013 yılında hayatımıza giren iPad Air modelli adeta vazgeçilmezimiz haline geldi. Her yıl daha güçlü bir işlemci ile karşımıza çıkan iPad; 5. nesil yeni işlemcisi ile karşımızda. Bu iPad modelini bir öncekilerden ayıran çok önemli bir detay bulunuyor. Normalde iPad modellerinde A serisi çipler kullanılır. Fakat bu modelde karşımıza bilgisayarlarda kullanılan M1 çip çıkıyor. Mac serisi tarafında oldukça başarılı olan bu çipin ciddi bir performans farkı oluşturması bekleniyor.

iPAd Air

Kamera tarafında sevenlerini üzmeyecek modelde; arka tarafta 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera yer alıyor. Ön tarafta da benzer şekilde 12 megapiksel kameraya yer veren Apple; ön kamera özelliklere otomatik kadraj da eklemiş. Apple’ın sevilen aksesuarlarından olan Magic Keyboard ve Apple Pencil ile uyumlu çalışabiliyor. İlk 5G destekli tablet olma özelliğini taşıyan tablet, M1 çipi sayesinde 11 trilyon işlem kapasitesine sahip. Eski modellere göre daha performanslı olacak iPad Air modeli 8 GB RAMile destekleniyor. Cihaz 64 GB ve 256 GB olmak üzere iki farklı depolama seçeneğine sahip.

Apple, iPhone SE 5G 2022’yi tanıttı

Cihazın boyutu 10,9 inç olarak paylaşıldı. 2360×1640 piksel Retina P3 ekran kullanan modelde; safir cam ile korunan güç butonu yer alıyor.  Bu buton ile Touch ID özelliğini kullanabiliyorsunuz. 20W USB-C destekli şarj cihazı ile gelen ürün Wifi 6 deteğine sahip. ürüün uzay grisi, yıldız ışığı, pembe, mor ve mavi olmak üzere 5 farklı renk seçeneği ile satışa çııkacak. Fiyatı ise 599 dolar.

 

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz