iPhone 12 Pro’nun LiDAR tarayıcısını ilk Snapchat kullanacak

0
387 Okunma
snapchat LiDAR, snapchat, LiDAR tarayıcı

Dün yapılan Apple etkinliğinde iPhone 12 serisi ve HomePod Mini tanıtıldı. Tanıtılan iPhone 12 Pro modelleri artırılmış gerçeklik (AR) deneyimlerine izin vermek için tasarlanmış yeni bir LiDAR Tarayıcı kullanıyor. Bu LiDAR tarayıcının ise ilk olarak Snapchat tarafından kullanılacağı belirtiliyor.

Snapchat LiDAR destekli lens kullanacağını doğruladı

Apple’ın etkinlik sırasında açıkladığı gibi, LiDAR (Işık Algılama ve Aralık) Tarayıcısı, ışığın bir nesneye ulaşıp geri yansımasının ne kadar sürdüğünü ölçer. Apple, bu teknolojiyi “karanlıkta görme” yeteneği sayesinde düşük ışıkta fotoğrafçılığın iyileştirilmesine yardımcı olduğu iPhone 12 Pro modelleri için uyarladı. Bu yenilik ile sahnenin kesin bir derinlik haritası da oluşturulabilir.

snapchat LiDAR, snapchat, LiDAR tarayıcı

iPhone LiDAR tarayıcı ile mekanın derinlik haritasını çıkararak uygulamalarda yerleştirilecek nesnelerin daha kesin ve gerçekçi bir şekilde durmasını sağlayacak. AR fotoğraf filtreleri alanında en iyisi olan şirket Snapchat ise yakında iPhone 12 Pro modelleri için özel olarak LiDAR destekli bir özelllik piyasaya süreceğini söylüyor.

Apple, etkinlikte Snapchat’in LiDAR destekli filtrelerine de değindi. Görüntülerde çiçeklerin gerçek dünyayla uyumlu olarak yerleştirildiği ve iPhone’un gerçek dünyayı çok iyi şekilde algıladığı görünüyor.

İPhone 12 Pro tanıtıldı! İşte tüm özellikleri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz