iPhone’da uygulama gizleme nasıl yapılır?

0
830 Okunma

Pek çok kullanıcı iPhone’un ana ekranını ya oldukça beğeniyor ya da nefret ediyor. Ne yazık ki bu durumun ortası yok. Çünkü iPhone Android’de olduğu gibi uygulamaları saklamıyor.  Ana ekranda sergiliyor. Böylece çok kolay şekilde uygulamalara erişebiliyorsunuz. Ancak bazı dezavantajları var. İşte karşınızda iPhone’unuzdaki uygulamaları gizleme rehberi…

iPhone uygulamalarını gizleme rehberi!

Günlük hayatta banka uygulamalarını sıklıkla kullanıyoruz. Ancak banka uygulamaları kişisel bilgileri barındırıyor. Buna ek olarak e-Devlet uygulamasında da birçok kişisel önemli bilgi mevcut. Peki bu uygulamaların iPhone ana ekranında yer alması ne kadar sağlıklı?

Bazı iPhone kullanıcıları bu durumdan rahatsızlığını dile getirdi. Apple da kullanıcıların sesine kulak verdi. Apple, uygulamaları telefonunuzdan kaldırmadan gizlemenin bir dizi hızlı ve kolay yolunu ekledi. Biz de bu yazımızda sizler için iPhone uygulamalarını gizleme rehberi derledik.

İşte Türkiye’nin dördüncü operatörü: Netgsm

Bir uygulamayı iPhone’unuzun ana ekranında gizlemek basit ve çok hızlıdır. Aşağıdaki adımları sırayla takip etmeniz yeterli olacaktır.

  1. Ana sayfanızda gizlemek istediğiniz uygulamayı bulun.
  2. Söz konusu uygulamaya basın ve basılı tutun.
  3. Bir kutu açılacaktır. Uygulamayı kaldır’ı seçin
  4. Size uygulamayı kaldırmak mı yoksa sadece ana ekrandan mı kaldırmak istediğinizi soracaktır. Uygulamayı kaldırmadan gizlemek için Ana ekrandan kaldır’ı seçin.

Aynı anda birden fazla uygulama nasıl gizlenir?

iPhone için bir uygulamayı gizlemeyi öğrendik. Peki aynı anda birden fazla uygulama gizlemek için ne yapmalıyız?

  1. Ana ekranınızın boş bir bölümünü basılı tutun.
  2. Ana ekranınız, tüm uygulama simgelerinin düzenlenebileceğini gösterecek şekilde titremeye başladığı “çalkalama moduna” girecektir.
  3.  Gizlemek istediğiniz herhangi bir uygulamanın yanındaki Eksi (-) simgesini seçin ve tek bir uygulamayı gizlemekle aynı işlemi uygulayın.

Gizli bir uygulama nasıl bulunur?

iPhone’larda uygulama gizlemeyi öğrendik. Peki gizlediğimiz uygulamayı nasıl tekrar bulabiliriz? Artık ana ekranınızdan kolayca erişilemese de, o gizli uygulamayı tekrar bulmak zor değil. Bunu yapmanın iki yolu vardır ve her ikisi de oldukça basittir. Öncelikle ilk yöntemin adımlarını açıklayalım:

  1. Spotlight Araması güçlü bir iOS özelliğidir. Bu sayede yalnızca gizli olanları değil, herhangi bir uygulamayı kolaylıkla bulabilirsiniz.
  2. Kullanmak için ana ekranınızdan aşağı doğru kaydırın. Ekranın üst kısmından kaydırmayın. Aksi takdirde bildirimlerinizi açarsınız. Bunun yerine ortadan kaydırmayı unutmayın.
  3. Spotlight Araması göründüğünde istediğiniz uygulamanın adını yazın.

İkinci yöntemin işlem adımları:

  1. Ana ekranınızın sonuna ulaşana ve Uygulama Kitaplığınız açılana kadar sola kaydırın.
  2.  Ekranın üst kısmındaki arama çubuğunu seçin, ardından alfabetik listeyi aşağı kaydırın veya seçtiğiniz uygulamayı arayın.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz