James Dyson Ödülleri’nin kazananları bellli oldu!

0
452 Okunma

2020 yılı James Dyson Ödülü’nü, evde kullanılabilen meme kanseri tarama cihazı ve yenilenebilir elektrik üreten madde projeleri kazandı.

2020, dünyanın dört bir yanındaki genç mühendislerin ve bilim adamlarının gelecek vaat eden, 250 icadını finansal olarak destekleyen James Dyson Ödülü için rekor bir yıl oldu. Bu yılın şartlarına rağmen genç mucitlerin yaratıcılığının ön plana çıktığı ödül, olağanüstü kalitedeki rekor katılımla gerçekleşti. Her biri 30 bin sterlinle ödüllendirilen iki proje, meme kanseri taramalarını kaçıran kadınlar ve etkili bir şekilde yenilenebilir enerji üretmek için sürdürülebilir yöntemler gibi küresel öneme sahip önemli sorunlara çözüm sunuyor.

İşte kazanan projeler

The Blue Box projesi, 2020 James Dyson Ödülü’nün uluslararası kazananı oldu. 23 yaşındaki Judit Giró Benet tarafından icat edilen bu buluşla evde idrar örneği kullanılarak meme kanseri tespit edilebiliyor.

2020 James Dyson Ödülü’nün ilk Sürdürülebilirlik Ödülü kazananı 27 yaşındaki Carvey Ehren Maigue tarafından icat edilen AuREUS System Technology projesi, atık mahsulden yapılmış yeni bir maddeyle UV ışığını yenilenebilir enerjiye dönüştürüyor.

“Gençler dünyayı değiştirmek istiyor ve bunu yapabileceklerini gösteriyor”

Sir James Dyson, 2020 James Dyson Ödülü hakkında; “Gençler dünyayı değiştirmek istiyor ve James Dyson Ödülü‘ne katılan mühendisler, bilim adamları ve tasarımcılar bunu yapabileceklerini gösteriyor. Bu sene, sağlık hizmetleri ve sürdürülebilirliği geliştirme konularında artan sayıda fikir gözlemledik. Açıkçası bu tür asil fikirler arasında seçim yapmak zorlandığımız için , bu yıl iki eşit derecede değerli icadı destekleme yönünde iki ödül yarattık. Judit ve Carvey, önemli atılımlar gerçekleştiren etkileyici kişiler, umarım James Dyson Ödülü’nü gelecekteki başarıları için bir sıçrama tahtası olarak kullanabilirler.” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz