Kadın girişimciler yarışacak, kadınlar kazanacak!

0
185 Okunma

Start-up’lara yönelik düzenlenen “Visa Everywhere Initiative” yarışması bu yıl bir ilke imza atıyor. Yalnızca kadın start-up’lara özel gerçekleştirilen yarışma, kadınların girişimcilik dünyasındaki yeri açısından son derece önemli bir yere sahip.

Kadın girişimciler, yarışma kapsamında ‘Fintech’ ve ‘Sosyal Fayda amaçlı teknoloji çözümleri’ kategorilerinde yarışacak. 2015 yılından bu yana ödeme sistemlerinde inovasyonu teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmada her bir kategorinin kazananı 100 bin dolarlık büyük ödülün sahibi olacak. Ancak ödül yalnızca bununla sınırlı değil. Kazanan start-up’ın sahibi mentorluk desteği, Visa ürün ve programları ile ödeme sektöründeki uzmanlara erişim olanağı elde edecek.

Yarışma için başvurular 14 Nisan’a kadar devam edecek. Seçilen finalistler ise mayıs ayında açıklanacak. Yarışmanın ödül töreni ise Paris’te yapılacak. 2019 FIFA Kadınlar Dünya Kupası açılışı ile eş zamanlı olarak gerçekleşecek törenin tarihi ise 7 Haziran 2019.

Dünyanın bir numarası Türkiye’den çıkabilir

Yarışma ile ilgili Visa Güneydoğu Avrupa Genel Müdürü Berna Ülman da açıklamalarda bulundu.

Ülman, “Son beş yılda dünyada kendi işini kuran kadın sayısı 163 milyondan fazla. Araştırmalar gösteriyor ki kurucusu kadın olan start-up’ların yatırımlardan aldığı pay, erkek kuruculu start-up’ların aldıklarının çok altında. Oysa, kurucusu kadın olan girişimler, erkek kuruculu olanlara kıyasla iki katından daha fazla gelir sağlıyor. Visa Everywhere Inititative’in kadınlara yönelik bu yılki yarışmasını, hedeflerinin peşinden giden kadınlara destek vermesi bakımından son derece önemsiyorum. Teknoloji sektöründe görev yapan bir kadın yönetici olarak, Türk kadın girişimcilerinin iş fikirlerine inanıyorum. Dünyanın bir numaralı kadın girişimi neden Türkiye’den çıkmasın?” şeklinde konuştu.

Netflix’den çarpıcı bir belgesel!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz