Kadın yazılımcılar başarının sırlarını paylaştı

0
679 Okunma
Kadın yazılımcılar
Kadın yazılımcılar

Kadınları bilim, teknoloji ve mühendislik alanlarında yer almasını hedefleyen Women Techmakers, İstanbul Konferansı’nda teknoloji şirketleri ve kadın yazılımcıları bir araya getirdi. Kadın yazılımcılar diğer kadınlar için ilham kaynağı oluyorlar.

Women Techmakers’ın daha fazla kadını bilim, teknoloji, mühendislik alanlarında yer almasını teşvik etmek amacıyla düzenlediği WTM İstanbul 2017 Konferansı’nda sektörde daha fazla kadın yazılımcı istihdam edilmesinin önemine dikkat çekildi. Sektörün önde gelen teknoloji şirketleri, yazılımcılar ve öğrencilerden oluşan yaklaşık 700 kişinin bir araya geldiği etkinlikte, katılımcılar farklı teknik konular hakkında bilgi almanın yanı sıra önemli girişim ve başarı hikâyelerini dinleme fırsatını buldu. ThoughtWorks’ün destek verdiği etkinliğin bu yıl üçüncüsü düzenlendi.

Yıl boyunca sektördeki kadınlara yönelik olarak organizasyonlar düzenleyen ve 50’den fazla ülkede faaliyet gösteren WTM’nin İstanbul’da bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen konferansına ThoughtWorks Türkiye gümüş sponsor olarak destek verdi. Etkinliğe katılan kadın yazılımcılar, teknoloji sektöründe eğitimli kadın yazılımcı sayısının düşük olduğunu belirterek, iş potansiyellerinin artırılması için şirketlerin istihdam politikalarının değiştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Başarının sırrı takım ruhunda saklı

Zehra Kavasoğlu ise test süreçlerini otomatikleştirip üretim sürecine entegre ettiklerini belirterek, “Üretim ortamında standardın ve yazılım ekiplerindeki yetkinlik dengesinin doğru sağlanması yazılım kalitesini artıran önemli noktalar… Doğru takım organizasyonu ve takım kültürünün oluşturulmasına dikkat edilmeli” dedi. İş odaklı küçük ekiplerin üretim ve karar verme süreçlerinde daha etkin sonuçlar ortaya koyduğunu dile getiren Kavasoğlu, takımın her bir üyesinin farklı rollerde de görev alarak olası tıkanıklıkları engelleyebilmesi gerektiğini belirtti.

Yeni yöntemlere açık olun!

Konuşmasında yazılım geliştirme süreçlerinde tercih edilen geleneksel devreye alma yöntemlerinin sonucunda alınan büyük riskler sebebiyle problemlerin geç fark edilebileceğine işaret eden Şeyma Çakmak, “ThoughtWorks’ün benimsediği “sürekli teslimat” yöntemi ile bu sorunların üstesinden gelerek hem daha hızlı teslimat yapmayı başarıyoruz hem de teslim edilen urunun kaliteli bir yazılım olmasını sağlayabiliyoruz” dedi. Geliştirmenin her aşamasında yazılımcı, test ve analiz uzmanlarının müşteri ile birebir etkileşimde olarak taleplerinin farkında olması gerektiğini belirten Şeyma Çakmak, ayrıca takımın yeni teknolojileri takip ederek kendilerini geliştirebilmelerinin başarının sırrı olduğunu vurguladı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz