Kalp rahatsızlığı riskini gözünüzden anlayan teknoloji!

0
325 Okunma

Google’ın yeni projeler için destek verdiği Alphabet Inc. şirketi geçtiğimiz günlerde destek verdiği ve sağlık bilimiyle ilgili çalışmalar yapan Verily şirketinin projesini duyurdu. Verily, yakın gelecekte hayata geçirmeyi planladıkları geniş çaplı proje fikirlerini açıkladı.

Şirketin bilim adamları ise şu sıralar kişinin gözlerine bakarak kalp rahatsızlıkları riskini ölçebilen bir ürün geliştirmek için çalışıyorlar.

Risk faktörleri ölçülüyor

Biomedical Engineering dergisinde yayınlanan yazıya göre, araştırmacılar kişinin gözlerine bakarak kalp krizi rahatsızlıkları riskini ölçmek için hazırlanan methodu açıkladılar. Yapay zeka algoritmaları kullanarak kişinin gözlerini tarayarak, daha sonra elde ettiklerini yapay zeka ile değerlendiren method; yaş, cinsiyet ve kan basıncı gibi kardiyovasküler risk faktörlerinin etkilerini tespit ediyor. Kan testinden daha hızlı sonuç elde edilmesini sağlayan bu sistem ile kişinin potansiyeli daha çabuk elde edilebilecek.

Şu an hala çalışma aşamasında olan bu proje daha da geliştirilerek ileride kişi sağlığı için önemli verileri sağlayabilecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz