Kişileri bir Android telefondan diğerine aktarmanın 3 yolu

0
170 Okunma

Yeni bir Android telefon satın aldıysanız ve eski Android telefonunuzdaki verileri yenisine taşımak istiyorsanız, yeri doldurulamaz veriler olduğu için kişileri taşımak en yüksek öncelik olmalıdır. Neyse ki, ister çevrimiçi ister çevrimdışı aktarımı tercih edin, Android telefonlarda kişileri taşımanın birçok yolu vardır.

1 – Google hesap senkronizasyonunu kullan

Kişileri taşımak için manuel adımlardan geçmeniz gerekmediğinden, kişileri aktarmanın en kolay yöntemi olarak kişileri bir Google hesabına kaydetmeyi buluyorum. Her iki Android telefona da aynı Google hesabını eklemeniz yeterlidir; kişiler otomatik olarak senkronize edilir.

2 – SIM’i diğer Android telefona taşıyın

Kişileriniz SIM kartta kayıtlıysa, kişileri taşımak için diğer Android telefona taşıyabilirsiniz. Ancak, SIM’lerin sınırlı kişi depolama alanı vardır, bu nedenle SIM üreticinize ve telefonunuzun bilgileri saklama şekline bağlı olarak; sadece 200-500 kişi arasında saklayabilirsiniz. Bu kişilerden daha azına sahipseniz, kişileri başka bir Android telefona taşımak için harika bir çevrimdışı yoldur.

kisileri-bir-android-telefondan-digerine-aktarmanin-3-yolu-1

3 – Kişileri taşımak için Yakındakilerle Paylaş’ı kullanın

Birkaç ay önce Google , Android kullanıcılarının yakındaki diğer Android telefonlarla veri paylaşmasına olanak tanıyan Yakındaki Paylaş özelliğini tanıttı . Birden fazla seçenek arasından en uygun paylaşım yöntemini kullanarak hızlı aktarım hızı sunar ve ayrıca yakındaki birden fazla telefonla veri paylaşımına izin verir.

Ancak bu özellik yalnızca Android 6.0 veya üzeri Android telefonlarla sınırlıdır. Her iki telefon da bu özelliği destekliyorsa, Bluetooth’a kıyasla kişileri aktarmanın çok daha hızlı ve kolay bir yoludur. Nasıl kullanılacağı aşağıda açıklanmıştır:

İlk olarak, kişileri aktarmak istediğiniz cihazda Yakındakilerle Paylaşımı etkinleştirmeniz gerekir. Ayarlar’a gidin ve Google’a dokunun .

Burada Cihaz bağlantıları > Yakındaki Paylaşım’a gidin ve ardından üstteki düğmeyi Etkin Yakınlarda Paylaş’a getirin.

Şimdi diğer telefonda, bir kişiye dokunup basılı tutun ve ardından aktarmak istediğiniz tüm kişileri seçin. Ardından, sağ üst köşedeki menüye dokunun ve oradan Paylaş’ı seçin .

Burada Yakındakilerle Paylaş’ı seçin ve telefonunuz yakındaki cihazları arayacaktır. Listeden diğer Android telefonu seçmeniz yeterli, paylaşım isteği gönderilecektir. Nearby Share, verileri paylaşmanın en uygun yolunun ne olduğunu otomatik olarak belirleyecektir. Ayarlardan etkinleştirilirse, kişileri veri ağı üzerinden de paylaşabileceğinden dikkatli olun

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz