Kulaklıklardaki Dolby Atmos nasıl çalışır?

0
511 Okunma

Kişisel ses dünyasında yeniyseniz, kulaklıklar için Dolby Atmos’un nasıl çalıştığını merak edebilirsiniz. En iyi kulaklıklardan bazıları sonuçta bu özelliği içerir, ancak çoğu Dolby ürünü kulaklıklar için değil hoparlörler için tasarlanmıştır. Peki bu özellik nasıl çalışır ve faydaları nelerdir? Öğrenmek için okumaya devam edin.

Dolby Atmos kulaklıklarla nasıl çalışır?

Sinemalardaki ve gelişmiş ev ses kurulumlarına entegre edilen Dolby hoparlörler, hoparlörleri alanın her yerine yerleştirerek 360 derecelik sesi taklit ederek bir surround ses deneyimi yaratır. Ancak, bir kulaklığın ses kalitesini nasıl bileceğinizi merak ettiyseniz , V-Moda Vibrato Uzaktan Gürültü İzolasyonlu kulaklıklar gibi kulaklıklar farklıdır.

Öte yandan Atmos, kulaklıkları bir tür balonun içine yerleştirerek bu sürükleyici sesi yeniden üretir. Bu balonu, sesin çeşitli yerlere dağıtıldığı bir 3B alan olarak düşünün. Böylece, normal kaydırma yerine, Atmos, kulaklıkların sağdan sola değil, 360 derecelik bir alanın tamamında kaydırma yapmasına izin verir. Şimdi bu, bir iHome SD63 Soundesign Retro kulaklık incelemesi yaparken muhtemelen yaşamayacağınız bir şey.

kulakliklardaki-dolby-atmos-nasil-calisir-2

Kulaklıklar için Dolby Atmos’un Faydaları

Dolby Atmos yazılımını önceden var olan bir kulaklık seti ile kullanmanın birçok faydası vardır. İşte sadece birkaçı.

  • Daha iyi daldırma – İster oyun oynuyor olun ister en sevdiğiniz gişe rekorları kıran filmi izliyor olun, Dolby Atmos’a erişirken daha fazla daldırma deneyimi yaşayacaksınız. Sonuçta, bu kadar çok insanın surround sesli sinema salonlarına akın etmesinin bir nedeni var.
  • Hassas oyun – Hevesli bir rekabetçi oyuncuysanız, 3D ses arkanızdan ve diğer yerlerden ayak seslerini duymanıza izin verdiği için Dolby Atmos bir avantaj sağlayacaktır.
  • Geliştirilmiş EQ – Dolby Atmos sistemleri, daha iyi ses kalitesi için gelişmiş bir ekolayzır içerir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz