Kullanılmayan Google hesapları silinmeye başlıyor! Hesabınızı nasıl kurtarabilirsiniz?

0
95 Okunma

Google, bir süre önce aktif olmayan hesapların kapatılacağını açıklamıştı. Kullanılmayan hesapların kapatılacağı tarihi ise 1 Aralık 2023 tarihi olarak açıklamıştı. Aktif olmayan hesaplar 1 Aralık 2023 yani bugün itibariyle kapatılmaya başlanıyor. İşte konu ile ilgili detaylar…

Milyonlarca aktif olmayan Gmail hesabı, bugünden itibaren siliniyor

Google, bir süre önce 24 ay yani 2 yıl boyunca aktif olmayan hesapları kapatacağını açıklamıştı. Hesapların silineceği tarihi ise 1 Aralık 2023 olarak açıklamıştı. Şirket, bugünden itibaren aktif olmayan hesapları kademeli olarak silmeye başlıyor.

1 Aralık 2023 tarihi yani bugünden itibaren 24 aydır ( 2 yıl) faaliyette bulunmayan hesaplar kaldırılmaya başlanacak. Aktif olmayan hesaplar silindiğinde gmail hesapları ile birlikte e-postalar, Drive dosyaları ve fotoğraflar da silinmiş olacak. Aynı zamanda süresini dolduran hesaplar da zamanı geldiğinde kapatılacak.

Google hesabını aktif tutmak için ne yapmak gerekiyor? 

Eğer Gmail hesabınızı sürekli olarak kullanıyorsanız bu durum için endişelenmenize gerek yok. Google, şu anda 2 yıl boyunca aktif olmayan hesapları adım adım silmeye başlıyor. Ancak bir süredir kullanılmayan bir hesabınız var ve silinmesini istemiyorsanız, yapmanız gereken tek şey aktif olmak.

Gmail hesabınızın aktif olması için yapabilecekleriniz ise şöyle;

  • E-posta göndermek
  • Google Drive’ı kullanmak
  • YouTube video izlemek
  • Play Store’dan uygulama indirmek
  • Google aramayı kullanmak

Peki siz Google’ın bu kararı hakkında ne düşünüyorsunuz? Aktif olmayan ve silinmek üzere olan bir hesabınız var mı? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz