MediaMarkt ile Teknolojide Kadın Derneğinden iş birliği!

0
322 Okunma

MediaMarkt, Avrupa’nın önde gelen elektronik perakendecisi, Türkiye’deki teknoloji sektörünün geleceğine önemli bir katkıda bulunmak için “Teknolojide Kadın Derneği” (Wtech) ile işbirliği yaparak, “Teknolojinin Lider 100leri” projesini destekliyor. Bu girişim, Cumhuriyetin 100. yıl dönümüne özel olarak düzenlenmiş olup, teknoloji alanında kariyer yapmayı hedefleyen dört yetenekli genç kadına eğitim desteği sunmayı amaçlıyor.

MediaMarkt’ın toplumsal sorumluluk bilincinin bir parçası olarak gördüğü bu proje, Türkiye’nin önde gelen 70 markası tarafından desteklenmekte ve toplamda 100 kadın ile 25 erkek lider yetiştirmeyi hedefliyor. Katılımcılara, günümüz dünyasının en çok talep gören alanları olan Veri Analitiği, Python ile Veri Bilimi, Yapay Zeka ve Robotik Süreç Otomasyonu gibi disiplinlerde yoğun ve kapsamlı eğitimler sunulacak. Ayrıca, IQ, EQ ve CQ gibi sosyal ve duygusal zeka becerilerini geliştirmeye yönelik özel eğitimlerle gençlerin iş ve sosyal hayatlarında başarılı olmaları için gerekli temeller atılacak.

MediaMarkt tarafından desteklenen dört genç kadın, alanlarında uzman eğitimcilerden alacakları derinlemesine eğitimlerle teknoloji sektöründe liderlik yapma yolunda önemli bir adım atacak. Bu eğitim desteği, genç kadınların hem teknik becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmayı hem de onlara kariyerlerinde ilerlerken ihtiyaç duyacakları rehberliği ve mentorluğu sağlamayı hedefliyor.

Bu proje, MediaMarkt’ın teknoloji sektöründe kadınların daha görünür ve etkin roller üstlenmelerini teşvik ederken, genç nesillerin teknoloji alanında kariyer yapma hayallerini desteklemek için attığı önemli bir adımdır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz