Ödevlere yardım eden 5 Google Asistan özelliği!

0
525 Okunma

Geçmiş yıllarda verilen zor ev ödevleri için en büyük yardımcımız ansiklopedilerdi. Daha sonrasında internetin hayatımızın merkezine yerleşmesiyle ansiklopediler yerini arama motorlarına bıraktı. Araştırma kısmında böyle köklü değişiklikler yaşanırken; ödevlerini yapma konusunda çocuğuna yardım eden ebeveynlerin yerini de Google Asistan alıyor. 

İşte çocukların ödevlerine yardım eden Google Asistan özellikleri…

Zamanlayıcı

Çalışmalarda verim sağlayabilmenin en önemli yolu sık sık ara vermek. Bu sayede daha iyi konsantrasyon ve daha yüksek üretkenlik elde edildiği biliniyor. Ev ödevlerini yaparken Google Asistan’ın zamanlayıcı özelliğini kullanmak, ödevlerin daha hızlı bitmesine yardımcı olabilir. Zamanlayıcı, mola verileceği zaman uyarılarda bulunarak verimi artırır. 

Hatırlatıcı

Çalışma süresini zamanlamak kadar, çalışma zamanını hatırlamak da önemli. Bunun için de Google Asistan’ın Hatırlatıcı özelliği kullanılabilir. Böylece ders zamanı geldiğinde asistan uyarısını yapar.

Çeviri özelliği

Yabancı dil derslerinde Google Asistan önemli bir yardımcı olabilir. Farklı dilde sorulan sorulara kolayca cevap veren asistan, çalışma süresinin kısalmasına ve verimli geçmesine destek olur.

Hesap makinesi

Matematik ödevlerinde Asistan’ın hesap makinesi yeteneğinden yararlanmak her zaman vakit kazandırır. Denklem çözme yeteneğine sahip olan Asistan’a “Pi çarpı 49’un karesi kaçtır?” gibi sorular sorulabilir. 

Problemlerin nasıl çözüleceğini anlatır

Google Asistan “Nasıl yapılır?” sorularına da cevap verebilir. Karmaşık soruları arama motorunda aratan asistan bununla ilgili videoları ya da yazıları hızlıca bulabilir. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz