Online alışveriş yaparken nelere dikkat edilmeli?

0
996 Okunma

2023 yılının bitimine az bir zaman kaldı. Birçok marka ürünlerini indirimli fiyatlardan kullanıcılarına sunmaya başladı. Peki internette güvenli alışveriş yapmak için nelere dikkat etmek gerekiyor? İşte online alışveriş yaparken dikkat edilmesi gerekenler…

Yıl sonuna az bir zaman kala birçok marka ürün fiyatlarını düşürerek kullanıcılara sunuyor. İnternet üzerinden alışveriş yapmak daha kolay ve hızlı olduğu için daha fazla tercih ediliyor. İnternet üzerinden alışveriş yaparken kart bilgilerinin yanlış kişilerin eline geçmesine engel olmak için birkaç basit adım yeterli olacaktır.

Peki online alışveriş yaparken hangi adımlara dikkat edilmeli?

  • İlk olarak alışveriş yapmak istediğiniz sitenin adres başlığına dikkat etmeniz gerekiyor. Siteye giriş yaptığınızda adres başlığında “https://” ifadesini görmeniz gerekiyor. Bu ifade ziyaret ettiğiniz web sayfasının güvenli olduğunu ifade eder.

  • Online alışveriş yaparken mutlaka güvendiğin ve sürekli olarak tercih ettiğin sayfaları ziyaret etmelisiniz. Güvenli olup olmadığından emin olmadığınız sayfalarda kart bilgilerinizi yazmamalısınız.
  • Web sitesini ziyaret ettiniz ve istediğiniz tüm ürünleri sepete eklediniz. Son adım olarak ödeme işlemini yaparken mutlaka 3D Güvenli Ödeme Sistemini tercih etmelisiniz. Hatta 3D Güvenli Ödeme Sistemi bulunan sitelerden alışveriş yapmalısınız.
  • Satın almak istediğin ürünün orijinal olup olmadığına dikkat etmeniz gerekiyor. Aynı zamanda ürün hakkındaki yorumlar da size ipucu verecektir.

Online alışveriş yaparken dikkat etmeniz gerekenler listemiz bu şekilde. Peki siz online alışveriş yaparken nelere dikkat ediyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz