İşte Oppo’nun yeni akıllı gözlüğü Air Glass 3 XR

0
299 Okunma

Milyonlar insanın gözü kulağı MWC 2024 etkinliğinde. Bu etkinlikle birlikte teknoloji devleri son teknoloji cihazlarını kullanıcılar ile tanıştırıyor. Android evreninin sevilen şirketlerinden birisi olan Oppo da MWC 2024 etkinliğinde yeni akıllı gözlüğü Air Glass 3 XR’yi tanıttı. İşte detaylar…

Oppo Air Glass 3 XR tanıtıldı!

Akıllı telefonlarıyla Android kullanıcılarının beğenisini toplayan Oppo yeni teknoloji trendi olan akıllı gözlük teknolojisine el attı. Teknoloji devlerinin hünerlerini sergilediği etkinlikte Oppo, bugün yapay zeka ve yeni Air Glass 3 XR (genişletilmiş gerçeklik) gözlük prototipiyle ilgili planlarını tanıttı.

Gözlükler, Oppo’nun AndesGPT modeline akıllı telefon aracılığıyla erişebilecek. Bu sayede “yüksüz” bir yapay zeka deneyimi sunacak. Şirket telefonunuzdaki bir düğmeye basmanın çok fazla efor gerektirdiğini düşünüyor. Bu eforun önüne geçmek için çalışmalar yapmaya da devam ediyor.

Xiaomi Pad 6S Pro özellikleri ve fiyatı belli oldu!

Peki Oppo Air Glass 3 XR’nin özellikleri nelerdir? Air Glass 3 XR, 50 gram ağırlığındadır. Buna ek olarak 1,70 kırılma indeksine sahip. Ayrıca Oppo’nun kendi geliştirdiği bir reçine dalga kılavuzu mevcut. Bunun yanında ise 1000 nit’in üzerinde bir parlaklıkla ciddi manada yüksek bir parlaklık düzeyi ile birlikte piyasaya çıkacak.

Oppo, bu özelliklerin sıradan bir gözlük deneyimine yakın bir deneyim sağladığını belirtiyor. Ayrıca kendi türünde en iyi tam renkli ekranı sunduğunu iddia ediyor. Peki Oppo’nun yeni akıllı gözlüğü Apple Vision Pro ile rekabet edebilir mi? Ne yazık ki edemez. Çünkü Oppo Air Glass 3Apple Vision Pro ile aynı kategoride değil. Dolayısıyla aynı kulvarlarda olmayan bu iki cihaz için bir karşılaştırma yapmak pek  doğru değil. Vision Pro, bir karma gerçeklik gözlüğüyken Air Glass 3 bir genişletilmiş gerçeklik gözlüğüdür.

Gözlük, AndesGPT tarafından desteklenen bir yapay zeka ses asistanına sahip olacak. Öte yandan müziği, sesli aramaları, bilgi ekranını ve görüntü taramayı kontrol etmek için dokunma etkileşimini destekliyor. Ayrıca gürültü izolasyonunu iyileştirmek için tasarlanmış dört mikrofona sahip olacak.

Akıllı gözlükleri ile birlikte Oppo Reno11 ve Find N3 telefonlarına fotoğraflar için Yapay Zeka Silgisi de dahil olmak üzere çeşitli üretken Yapay Zeka özellikleri ile ilgili planlarını açıklayarak teknoloji hayranlarına müjdeyi verdi.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda görüşlerinizi paylaşmayı unutmayın.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz