Oyun oynarken kalori takibi yapan sistem!

0
77 Okunma

Sanal gerçeklik teknolojisi ile birlikte oyun dünyasında da devrim niteliğinde bir gelişme yaşandı. Artık oyunları yalnızca oturduğumuz yerden oynamıyoruz. Sanal gerçeklik gözlüğü ile oyunun içine giriyor, birebir o anı yaşıyoruz. Yeni girişimlerden biri olan YUR da sanal gerçeklik gözlüğü ile oynanan oyunlarda sağlığı biraz daha ön plana getirmek için harekete geçti. Geliştirilen sistem kalori takibi yapabiliyor.

Gözlük sayesinde sürekli olarak ayakta ve hareket halinde oluyoruz. Farkında olmasak bile vücudumuz bu şekilde önemli bir kalori yakımı gerçekleştiriyor. YUR da geliştirdiği yeni uygulama ile bu kaloriyi ölçmeyi hedefliyor. YURfit Plug-in temelde akıllı bileklikler gibi çalışıyor. Sanal gerçeklik oyunları oynanırken kişinin ne kadar kalori yaktığını anlamak için kontrol cihazlarındaki ve kulaklıktaki sensörleri kullanıyor. 

yunlarını oynarken ne kadar kalori yaktığını anlamak için hareket kontrol cihazlarının ve kulaklığın hareketini izlemek için izleme verilerini kullanır; FitBit cihazlarının adımlarınızı takip etmesine ve gün boyunca yakılan kalorileri tahmin etmesine benzer.

Kalori takibi yapan YURfit Plug-in şimdilik Beat Sabre isimli oyunda destekleniyor. Ürünün genişlemesi için oyun geliştiricilerinin YUR’un tescilli sistemini kendi oyunlarına entegre etmesi gerekiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz