Reklamsız Facebook ve Instagram devri başlıyor!

0
97 Okunma

Meta bugün, Facebook ve Instagram kullanıcılarına yönelik yeni bir abonelik hizmeti olan “reklamsız abonelik” planını duyurdu.

Facebook ve Instagram

Şimdilik sadece Avrupa Birliği ülkelerinde bu seçenek var

Önümüzdeki ay itibarıyla AB, AEA ve İsviçre’deki Facebook ve Instagram kullanıcıları, Meta tarafından sunulan reklamları kaldırmak için aylık sabit bir ücret ödeyerek reklamsız bir deneyim yaşayabilecekler. Meta, bu aboneliği “gelişen Avrupa düzenlemelerine uyum sağlamak” amacıyla sunduğunu açıkladı.

Kasım ayında başlayacak olan abonelik, Facebook veya Instagram kullanan ve bu bölgelerde ikamet eden kişilere, kişiselleştirilmiş hizmetleri reklamlarla birlikte ücretsiz olarak kullanma veya reklamları görmeyi durdurma seçeneği sunacak. Abonelik süresince kullanıcı bilgileri reklam amaçlı kullanılmayacak.

Meta, hâlâ “reklam destekli internete inandığını” vurgulayarak, ancak “reklamsız abonelik seçeneğinin, kullanıcılara seçim hakkı sunmanın yanı sıra Avrupalı düzenleyicilerin gereksinimlerini dengelediğini” ifade etti.

İnternet üzerinden abone olanlar için aylık ücret 9,99 € iken, Android veya iOS üzerinden abone olanlar için bu miktar 12,99 € olarak belirlendi.

Şu ana kadar, reklamsız Facebook ve/veya Instagram aboneliğinin ABD gibi diğer pazarlara ne zaman geleceği konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz