Robot eller yaprak saracak!

0
231 Okunma

Robotlara hassas nesnelerin nasıl yakalanacağını öğretmek için günümüzde birçok çalışma yapılıyor. Ancak, bunların henüz gerçek hayatta bir karşılığı olmadı. Tabi, bu ilerleyen zamanda olmayacağı anlamına geliyor. MIT araştırmacılarının bununla ilgili bir çözümü var.

Yeni nesil robotlar için parçacık simülasyon sistemi geliştiriliyor. Bu sistem öğrenme temelli olarak çalışıyor. Küçük parçalara dokunmanın nasıl bir şey olduğunu öğrenen robot, ilerleyen aşamada bunun için bir davranış geliştiriyor. Bunun temelde insanların sezgisel algıları ile benzer olduğunu söyleyebiliriz.

Yayınlanan bir video söz konusu sistemi ve robotların ilerlede kazanacakları yetenekleri gözler önüne serdi. İki parmaklı robot RiceGrip, önündeki köpüğü yanımlamak için bir derinlik kamerası ve nesne tanıma sistemini kullanıyor. Robotun bir sonraki aşaması önündeki nesne ile ince işçilik yapmak olabilir. Peki, bunun günlük hayatta karşılığı ne diyebilirsiniz? İlerleyen yıllarda hassas nesneleri tanımlayan ve nasıl davranması gerektiğini öğrenen robot eller, yaprak saracak yeteneklere sahip olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz