Sağlıklı beslenme için en iyi 6 uygulama önerisi

0
1.035 Okunma

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte hepimizi kilo alma korkusu saldı. Birçoğumuz iftar sonrası iştahını kontrol edemiyor ve sağlıklı beslenmeye uymuyor. Gün içerisinde susuz kalmamak için en az 2,5 litre su içmemiz gerektiği de bir gerçek. Bu süreçte sağlıklı beslenmemize yardımcı olacak mobil uygulamalar var. İşte sağlıklı beslenme için en iyi 6 uygulama önerisi…

Sağlıklı beslenme için kullanılabilecek 6 mobil uygulama

Google Fit: Aktivite İzleme

Google Fit: Aktivite İzleme programı

Sağlıklı yaşam için herkesin egzersiz türü birbirinden farklıdır. Uygulama, akıllı saatinizin nabız sensörlerini kullanarak sizi takip eder. Her hareketiniz uygulama içerisinde kaydedilir ve siz de ilerleme durumunuz hakkında net bilgi almış olursunuz. Uygulamayı telefonunuza indirmek için tıklayın.

Kalori, Karbonhidrat ve Yağ Sayacı

Kalori, Karbonhidrat ve Yağ Sayacı uygulaması

Uygulama, kullanışlı ve çok basit bir arayüze sahip. Yaşam tarzınız ve hedefleriniz hakkında birkaç soru yanıtlayarak ücretsiz bir kişiselleştirilmiş beslenme planı alabilirsiniz. Uygulama içerisinde kolay bir şekilde kalori hesaplaması mümkün. Yemek saatlerinizi ayarlamanız ve tükettiğiniz yiyecekleri yazarak ne kadar kaloride olduklarını görmeniz mümkün. Uygulamayı akıllı telefonunuza indirmek için tıklayın.

WaterMinder: Su Takibi uygulaması

WaterMinder: Su Takibi uygulaması

Ramazan ayında en önemli detay yeterince su içmektir. Gün içerisinde su sıkıntısı çekmemek için iftar sonrası 2,5 litre suyu sahura kadar içmeliyiz. Uygulama, düzenli olarak su hedefinizi hesaplamanıza, hatırlatıcılarla motive olmanıza ve belirlediğiniz hedefe ulaşmanızı sağlar. Uygulamayı telefonunuza indirmek için tıklayın.

YAZIO Kalori Sayacı

YAZIO Kalori Sayacı uygulaması

Uygulama ile yiyecek günlüğünü yönetebilir, aktivitelerini takip edebilir ve başarı ile kilo verebilirsin. Uygulama içerisinde kişisel plan yapma, tüm yiyeceklerin öğelerini içeren bir kalori tablosu, hızlı bir şekilde yiyecek taraması yapabilecek bir barkod tarayıcısı, ve kalori hesaplayıcı mevcut. Mobil uygulamayı telefonunuza indirmek için tıklayın.

MyFitnessPal: Calorie Counter

MyFitnessPal: Calorie Counter uygulaması

Bu uygulama ile kalori hesaplamanız ve hızlı bir şekilde barkod okutarak kalori miktarını öğrenmeniz mümkün. Su içme dahil tüm yemek planınızı görebilirsiniz. Uygulamayı indirmek için tıklayın.

Fooducate: Beslenme Koçu

Fooducate: Beslenme Koçu uygulaması

Uygulama ile yiyecek alımı ve egzersiz kaydı, şeker alımı analizi, uyku durumu ve açlık seviyesini takip etmek mümkün. Sağlıklı beslenme için belirttiğiniz veriler ile kişiselleştirilmiş program edinebilirsiniz. Uygulamayı indirmek için tıklayın.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz