Şarj cihazınızın telefonunuzu şarj etmemesinin 7 nedeni

0
256 Okunma

Akıllı telefonunuz şarj olmuyorsa sorun telefonunuzda olmayabilir. Yanlış kullanım veya orijinal olmayan şarj kabloları bu duruma neden olabilir. Çoğu kişi bu durum ile karşılaştığında ilk olarak servislerin yolunu tutar. Ancak durum sanıldığı kadar ciddi olmayabilir. Sadece düzeltebileceğiniz birkaç yanlış ile telefonunuzu tekrar kullanabilirsiniz.

Telefon şarj sorununun en büyük nedenleri neler?

1-Yanlış şarj cihazı kullanımı

İlk olarak en basit nedenlerinden başlayalım. Kullandığınız akıllı telefona uygun olmayan bir adaptör kullanıyor olabilirsiniz. Eski telefonunuza ait veya yakınınızdaki kişiye ait olan şarj cihazı telefonunuza uyum sağlamayabilir. Her marka telefonun kendine ait şarj cihazı bulunmaktadır. Ve cihazların özellikleri telefona göre değişiklik gösterir.

2-Şarj portunda toz birikme

Telefonunuz her zaman çantanızda veya cebinizde bulunuyorsa, gün içerisinde toz ve tüylere temas etme olasılığı da yüksektir. Bu tozlar şarj bağlantı noktasında birikir ve telefonun şarj olmasını engeller. Şarj bağlantı yerinde kir olup olmadığına büyüteç veya fener yardımıyla bakılabilir. Çıkarılabilecek parçalar  bir kürdan veya yumuşak bir fırça ile dikkatli bir şekilde temizlenebilir. Biriken kir çıkarıldıktan sonra da telefon şarj olmuyorsa servise götürülmesi gerekiyor.

3-Hasarlı kablo kullanımı

Hasarlı şarj kabloları, şarj sorunlarının en büyük nedenleri arasındadır. Bunun nedeni kablonun hasar görmesi veya kırılması olabilir. Bu sorunu kabloyu yenisi ile değiştirerek kolayca çözebilirsiniz. Aynı zamanda orijinal adaptör kullanmıyorsanız, telefonunuzda uyumsuzluk yaşanabilir ve şarj cihazınız düzgün şekilde çalışmayabilir. Bu sorunu çözmek için uyumlu güç adaptörü kullanabilirsiniz.

4- Su hasarı oluşması

Suya düşme veya su dökülmesi gibi gerçekleşen olaylar da telefonda şarj sorunu meydana getirebilir. Bu durum (iPhone XR ve sonraki modeller gibi) bazı telefonlarda algılanabiliyor. Bu telefonlar şarj bağlantısını otomatik olarak kesebilir ve ekranda bir sıvı algılama uyarısı gösterebilir.

Böyle bir durum ile karşılaşıldığında ilk akla gelen telefonu pirinç dolu bir kavanoza bırakmaktır. Ancak, pirinç sudan zarar görmüş hiçbir telefonu tamir etmez. Böyle bir durumda telefonu kurulayarak servise başvurmak en doğru yoldur.

5-Batarya bitmesi

Telefon içerisinde bulunan piller eskidikçe şarj olma özelliklerini yavaş yavaş kaybetmeye başlarlar. Pil sağlığınızı Android ve İOS’ta kontrol etmek mümkün. Çıkarılabilen bataryaya sahip telefonlarda bu durum rahatlıkla görülebilir. Ancak, yeni üretilen akıllı telefonlarda çıkarılmayan piller mevcut ve şüphelendiğiniz anlarda bir servise götürmeniz gerekmektedir.

6-Yazılım güncelleme sorunu

Her adımı denediğiniz halde sorun çözülmüyorsa yazılım sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Telefonunuzu güvenliği açısından vakti geldiğinde güncellemeniz gerekmektedir. Sistem güncellemeleri genellikle pil ömrü ve şarj etme hızını artıran yamalar içerir. Güncellemeleri indirerek bu sorunu kolayca çözebilirsiniz.

7-Güç tüketen uygulama çalıştırmak

Bir başka neden ise şarj anında güç tüketen uygulamaları çalıştırmak olabilir. Telefon şarj olurken tüm uygulamaları kapalı tutmak bu sorunu çözebilir. Hızlı şarj için kullanılan yaygın bir diğer çözüm ise uçak modunda şarj etmektir.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz