Sharp evler için akıllı asistan yaptı!

0
122 Okunma

Sharp yeni robot modelini tanıttı. Yakın zamanda evlere girecek olan bu robot akıllı bir asistan görevi görecek. Robotun LTE ve Wi-Fi bağlantı seçenekli iki versiyonunun yanında bir de yalnızca oturan versiyonu bulunuyor. Tabi oturan robot diğerlerine göre daha uygun fiyatlı. 

Oturan robot esasında çocuklara odaklı olsa da tüm versiyonlar akıllı ev aletlerini kontrol etmekten dans etmeye kadar birçok yeteneğe sahip. Evet! Oturan robot bile bazı fiziksel hareketleri yapabiliyor. 

Yeni nesil robot hali hazırda 30 ila 46 arasında bir dizi uygulama ile birlikte geliyor. Hatta aylık ek bir ücret karşılığında akıllı ev kamerası rolünü bile üstlenebiliyor. 

Sharp RoBoHon ismi verilen robotun ilerleyen zamanda işletmelerde müşteri temsilcisi olarak bile çalışacağı düşünülüyor. 

Çok küçük boyutlarda olan robotun fiyatı ise o kadar uygun değil. RoBoHon’un oturan versiyonu 715 dolara satılıyor. LTE bağlantısına sahip model için ise fiyat 1.628 dolara çıkıyor. Ayrıca aylık 9 dolar gibi bir abonelik ücreti de var. 

Robot şimdilik yalnızca Japonya’da satışa sunuluyor. Ancak Geçen yıl Sony’nin Aibo’sunun ABD’ye doğru yola çıktığını düşünürsek Sharp’ın da sınırları aşma ihtimali var.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz