Son Dakika! Erdoğan Açıklama Yaptı! Uzaktan eğitim, askerlik durumu!

0
586 Okunma

Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 11 Şubat saat 14:30 da yaptığı basın açıklamasında birçok duyuru gerçekleştirdi. Bu duyurular tüm hem deprem öncesi hem de deprem sonrasına dair açıklamalar oldu. O açıklamaların konu başlıklarında ise üniversitelerin eğitim durumu, askerlik süresi, depremzedelerin bundan sonra nerede nasıl konaklayacağı gibi daha birçok konu başlıkları üzerine idi.

Üniversiteler İçin Uzaktan Eğitim Kararı!

Yaşanan deprem sonrası YÖK’ün yaptığı açıklamaya göre üniversiteler bir sonraki duyuruya kadar eğitime ara vermişti. Sayın Cumhurbaşkanı’nın az önceki yaptığı açıklamalara göre üniversiteler bahar dönemine artık uzaktan devam edecek. Böylelikle boşaltılan KYK yurtlarına ise depremzedeler yerleşecek.

KYK Yurtlarına Depremzeler Yerleşecek!

Yaşanılan büyük felaket sonucu yıkılan evlerin sahipleri maalesef ki çadırlarda, arabalar ve sokaklarda yaşıyordu. Yapılan açıklamalar doğrultusunda mağdur insanlar, devletin ayarladığı otellere ve KYK yurtlarına yerleşecek!

Askerler’in Şafakları Uzadı!

Özellikle yağmacıların gün yüzüne çıktığı halkın tam da korunmaya ihtiyacı olduğu zaman devletin askeri yetişti. Bundan dolayı Mart ve Nisan aylarında terhis olması beklenen askerlerin terhis süresi güvenlik açısından Mayıs ayına çekildi.

Erdoğan konuşması sırasında 160 bin personelin sahada çalışmaya devam ettiğini söyledi. Göz yaşlarını tutamayan başkan bölgenin 1 yıl içerisinde alt ve üst yapısının değişeceğini dile getirdi. Bununla birlikte hasar alan tüm illere bir yıl içerisinde konut yapılacağını iddia etti.

Son olarak Cumhurbaşkanı, Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamasında“Ülkemizin hafızasındaki en büyük felaket olan 1999 depreminden 3 kat daha büyük, 3 kat daha yıkıcıdır. Asrın felaketi olarak nitelenen bu deprem, neredeyse bin kilometrelik bir alanda hissedilmesine rağmen asıl 500 kilometrelik alanda yıkıma yol açmıştır.” dedi.

 

 

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz