Sony elektrikli otomobilini tanıttı!

0
437 Okunma

Teknoloji devlerinden biri olan Sony bugün Las Vegas’taki Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) açılış konuşması esnasında dinleyenleri şoke edecek sürpriz bir açıklamada bulundu. Sony firmasının yetkilileri tarafından açılışta yapılan açıklamaya göre Vision-S adlı elektrikli bir araba tanıtıldı. İşte Sony elektrikli otomobil ve detayları…

sony-elektrikli-otomobilini-tanitti-1

 

Şirket, otomobilin, CMOS sensörü ve otomobilin hem dışında hemde içindeki nesneleri ve insanları doğru bir şekilde algılamak için bir TOF sensöre sahip durumda. Araçta toplamda ise 33 adet sensör mevcut. Ayrıca olası bir çarpışmayı önlemek adına, ideal hızı belirlemede, aracın etrafını ölçmekte ve haritalandırma yapabilmek için bir katı hal lidar kullanır.

İşte Sony Xperia 5 Plus’ın render görüntüleri!

sony-elektrikli-otomobilini-tanitti-2

Açıklamada öğrenilen bilgilere göre Sony’nin ürettiği ilk araba, Vision-S saatte 0-100 km’den sadece 4.8 saniyede gidebilir. Araçta keyifli vakitler geçirebilmek adına şirket, ön panele panoramik bir ekran ekledi. Tüm bunların yanında bir de Sony araçlarında Sony’nin “360 gerçeklik ses” surround ses teknolojisine sahip dahili bir hoparlör bulunuyor.

Sony elektrikli otomobil Vision-S, ne zaman satışa çıkıyor?

sony-elektrikli-otomobilini-tanitti-3

Bugün TechCrunch’ta belirtilenlere göre, şirket kısa sürede büyük otomobil markası konumuna erişemezse bile, muhtemelen dünyadaki diğer elektrikli otomobil üreticilerine sensörler ve aksesuarlar satacak. Tüm bu açıklamaların ardında Sony’nin ne zaman araba satmaya başlayacağı henüz bilinmiyor.

Dünyanın ilk katlanabilir bilgisayarı Lenovo’dan geldi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz