Sosyal medya detoksu nasıl yapılır?

0
771 Okunma

Gün boyu birçok işi telefonumuzdan yapıyoruz. Elimizden hiç düşmeyen akıllı telefonlar bir süre sonra bizi kendine bağımlı hale getirebiliyor. Sadece birkaç adımda sosyal medya detoksu ile bu bağımlılıktan kurtulmak mümkün. Peki nasıl? İşte yanıtı…

Sosyal medya detoksu için uygulanabilecek adımlar

Sürekli kullandığımız akıllı telefon ve içerisindeki sosyal medya uygulamalarını kısa süre kullanarak aile veya arkadaşlarımıza vakit ayırmak mümkün. Peki sosyal medya detoksu için uygulanabilecek adımlar neler?

1- Uygulama bildirimlerini kapatın

sosyal medya detoks

Gün içerisinde telefona gelen çeşitli uygulama bildirimleri dikkatinizi dağıtıyorsa bu sorunun kesin çözümü uygulama bildirimlerini kapatmak olacaktır. Üst üste gelen bildirimler bulunduğunuz ortamdan ayrı kalmanıza neden olabilir. Özellikle hafta sonu veya özel günlerde bildirimleri kapatmak en doğru detoks yöntemlerinden biridir.

2- Yemek masasına telefon ile oturmayın 

Sevdiklerinizle birlikte yemek yerken gelen bildirimler ve aramalar da dikkat dağınıklığına yol açacaktır. Aynı zamanda telefonun masa üzerinde bulunması sürekli olarak uygulamaları açarak onları kontrol etmemize neden olacaktır.

3- Gün içerisinde telefon kullanımını azaltın

Hafta sonu ailenizle birlikte vakit geçirirken yapılabilecek en önemli şey telefon ile az vakit geçirilmesidir. Böylelikle daha çok konuşma, eğlenme gibi fırsatlar elde edebilirsiniz. Sadece gün içerisinde sosyal medya kullanımını azaltmak hayatı daha dolu yaşamanızı sağlar.

4- Farklı hobiler edinin 

Telefon ile uğraşmanın dışında farklı hobiler edinmek de kendinizi iyi hissetmenize yardımcı olacaktır. Bu resim çizmek, kitap okumak, yürüyüş yapmak… vb. olabilir.

5- Yeni arkadaşlar edinin 

Konuşmak ve kendini ifade edebilmek dünyanın en güzel şeyi. Sağlam arkadaşlıklar ise paha biçilemez. Sosyal medyada kurulan sanal arkadaşlıkların yanı sıra gerçek yüzünü birebir gördüğümüz insanlar ile arkadaş olabilirsiniz. Bir hobi hakkında dahi konuşmak fikir edinmek size çok iyi gelecektir.

Dijital detoks için önerilerimiz bu şekildeydi. Peki siz sosyal medya detoksu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sosyal medyayı az süreli kullanmak için neler yapıyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz