Sosyal medya fenomenleri hakkında çalışma başlatıldı

0
482 Okunma

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı. Sosyal medya fenomenleri için yeni vergi takibi başlatıldı. İşte konu ile ilgili tüm detaylar…

“Vergi vermeyen sosyal medya üreticileri tespit edilecek”

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kayıp ve kaçağını önlemek için sosyal medya fenomenlerine yeni bir inceleme başlattı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, internet üzerinden gelir elde eden kişileri kontrol altına alacaklarını ve vergisini beyan etmeyenler hakkında çalışma yürütüleceğini açıkladı.

Bakan Şimşek, 2024 yılında vergi kayıp ve kaçağını önlemek için sıkı bir takip başlattıklarını açıkladı. Sosyal medya platformlarından para kazanan içerik üreticilerinin gelirlerini beyan edip vergilerini ödeyip ödemediğine bakılacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bu kişilerin tahsilat yöntemi olarak genellikle elektronik ödeme kuruluşlarını tercih ettikleri dikkate alınarak, analizin kapsamı sosyal medya uygulamalarını da kapsayacak şekilde genişletildi. Bu kapsamda sosyal medya uygulamaları üzerinden gerek içerik sağlayıcı olarak gerekse mal veya hizmet satışı gerçekleştirerek gelir elde eden çok sayıda kişi tespit edildi.

e-Ticaret ve sosyal medya uygulamalarına yönelik yapılan analiz çalışmaları sırasında gelir elde ettiği halde hiç vergi mükellefiyeti bulunmayanlar tespit edilerek gerekli işlemler başlatıldı.”

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz